Dört Mevsim Aşk ve İçimdeki Benler

Neden ayrılıkları hep yağmurlu ve puslu güz mevsiminde yaşarım? Neden ben hiç güneşli bir günde terk edilmedim. Ya da neden aydınlık bir günde terk edemedim? Ne zaman karar verip ayrılık için buluşma yerine gitsem, güneş yine sinsice davranıp bir ilahın güzelliğini yansıtırdı karşımdakinin yüzüne... İşbirlikçisi Ay farklı mı davranırdı sanki? Gece esen ılık rüzgârla tüm ayrılık heveslerim sırıtarak uzaklaşırdı benden.





Ne soğuğu severim ne de hava soğukken yağan yağmuru. Ketum bir ruh hali sarar beni. Kar yağdığında bu ruhsal halim tamamen değişir. Tüm kadınlığımdan sıyrılıp masum bir çocuğa dönüşürüm. Karda attığım her adımda ya da kara her dokunduğumda; siyah, beyaz ve gri renkler içinde minnacık ellerimi ve ayaklarımı görürüm. Çocukluğumun geçtiği yıllara geri dönerim. Çantamdaki ruj birdenbire lolipop şekere dönüşür. Karın sınırsız beyazı yanında görebildiğim tek renk ise şekerimin çocuksu kırmızısıdır.





Kışları kısa, yağmursuz, ılık ve bol karlı bir ülke varmış. Bir kitapta okumuştum. Yılın bir kaç ayı kalıp karla oynayabileceğim huzurlu bir yer olurdu benim için. Neresi olduğunu öğrenir öğrenmez de göçmenlik için başvuracağım. Kim bilir belki de kız çocuklarından herhangi bir belge istemezler. Ama mutlaka bahar mevsimi gelmeden gitmeliyim.





Baharla başlayan güzel günlerde içimdeki kız çocuğu yavaş yavaş kozasına çekilir. Karlı geçen bir kaç ayda, çok oynamaktan yorgun düşmüştür. Uzun bir uykuya ve de dinlenmeye ihtiyacı vardır.O uykusuna çekilirken, içimde başka bir Ben uyanır. İçi kıpır kıpır, yüzü ışıl ışıl. Dudaklarından gülümsenin eksik olmadığı, hayatına kendi ışığını katan bir Ben'dir bu. Yalnız, her bahar Aşk'ı bulamaz. O'na gelmesi için seslense bile, Aşk ılık rüzgârla fısıldar ve der ki: ' Geçen sefer beni çok yordun. Bir süre sana uğramayı düşünmüyorum. Huzura ihtiyacım var.' Bazen Aşk birkaç bahar uğramaz... Ben ve içimdeki ışıl yüzlü kızla beraber sabırla bekleriz; kimi zaman heyecanla, kimi zaman hüzünle.





Ne zaman umutsuzluk dokunsa omuzlarımıza, el ele sesleniriz Aşk'a: 'Geleceksen erken gel, yaz bitmeden, kız çocuğu henüz uyanmadan. Yoksa seni fark edemem '. Tüm bu seslenişler iç yakan bir ezgi olur ve yükselir göğe. Hüzün asılı kalır dudak kenarlarında.





Ama bir de vakitlice gelmişse... Bulunduğu yere iyice kurulmuş olan hüzün bir tokatla kovulup yerine o tokadın sahibi gülümseyiş geçer. Tahtına kurulmuş ve o tahtı ölünceye kadar kaybetmeyeceğinden emin bir kraliçe edasında hem de. Arsız bir mide sancısı da bu kraliçenin soytarısı gibidir. Kıpır kıpırdır içeride ve tatlı bir sıcaklık yayar bulunduğu yerden tüm bedene. Bir de şatafatlı, büyük kanatlı Zümrüt-ü Anka kuşu vardır ki, yüreğe yerleşir; kanat çırpışlarının hızına o zavallı yürekçik bile yetişemez.





Baharda Aşk'ın elinden tutmak, çiçekli tepelerde koşmak, bulutlara uzanıp, suyunun tadına varmak, gökyüzüne asılmak, ılık yağmur altında erimek... Aşk'la o kadar çok yapacak şey vardır ki çiçek mevsiminde,.. Hayat bu kadar eğlenceliyken kış ertesi bu güzel mevsimde; âşık olduğum zamanlarda hakkım olan dört mevsimin hepsini bahar olarak yaşamak isterim.





Yaz başlayınca öncelikle içimdeki olgun kadın uyanır. Müthiş güzel ve alımlıdır. Bahar mevsimlerinde gelen yerinde duramayan kıza göre ayakları daha sağlam basar aşka.
Aşkla beraberliğim yazları sürprizlerle doludur. Bunlar kendi kendime hazırladığım ama ne olduğunu bilmediğim sürprizlerdir. Bazen bu paketten güzellikler çıkar... Açtığımda, yazın sıcaklığını kemiklerimde hisseder, içimdeki Aşk'la iyice yoğunlaşırım. Sonrasında; kulaç atarken serin lacivertlerde bir gece öncesini düşünüp yüz kızarıklığımı saklarım, içimdeki Ben'den bile... Yazın en heyecanlı tarafı ise Aşk'ın arkadaşlarıyla buluşabilmektir. Bunlar kumsal ve denizdir. Bizi hiç yalnız bırakmayan kadim dostumuz Ay'ı da anmak gerekir tabi ki.





Bazen bu paketten kendime hazırladığım kötü sürprizler çıkar. Baharın yorgunluğunu taşıyamayan ben, yeni uyanan alımlı Ben'le beraber yazın sıcağında buharlaşıp giden duygularımızı hiçbir şey dahi hissetmeden ve düşünmeden seyre dalarız. O kadar sıcaktır ki, ayrılmak için bile en azından soğukların kapıyı çalmasını bekleriz.






Aşkı yaşarken zaman kavramı yoktur içimde... Bazen bir yaz mevsimi birkaç yıl sürer. Baharım onlarca yıl... Mevsim değişikliğim uzun aralıklarla olur. Siz her yıl 4 mevsim yaşadığımı sanırken, ben bir mevsimde yılları yaşarım... Yeter ki aşk bana dokunsun. Yeter ki dokununca bırakmasın.

08 Nisan 2013 4-5 dakika 8 denemesi var.
Beğenenler (9)
Yorumlar (4)
  • 11 yıl önce

    Merhabalar efendim, Yazınızı büyük dikkatle okudum.Haklı ve yerinde tesbitlerinize katılmamak ne mümkün Dört mevsimin o kadar büyülü bir güzelliği varki. Baharına mı sevdalanayım, kışına mı... Bulutuna mı kuşuna mı? Ötesi yok. Bu nasıl baktığımla alakalı olabilir mi ? İçim dört mevsim günlük güneşliktir benim. Dışarıda kar mı yağıyor... Olsun! Benim içimden toz kanatlı kelebekler havalanır... Yakıcı bir güneş mi var ağustosun orta yerinde... Dert değil! Benim içim karpuz içi kırmızısı kocaman bir serinliktir... Ve sizi benim için yaratan Rabbime şükrediyorum .

    Kutlarım Banu Hanım yetkin kaleminizi. 👍

  • 11 yıl önce

    Her mevsimin kendine özgü güzelliği olsa da, ben bunların içinde en çok ilkbaharı seviyorum kim ne derse desin. İnsan burnuna o çiçek kokularını çekti mi değmeyin keyfine, hele bir de sevdiği varsa, yüreğini kaptırmışsa birine insanlar susuyor gözler ve yürek konuşuyor. Tam da mevsimine uygun güzel bir yazıydı okuduğum. Kutlarım Banu hanım içtenlikle...👍

  • 11 yıl önce

    Siz her yıl 4 mevsim yaşadığımı sanırken, ben bir mevsimde yılları yaşarım...

    Bu cümleye bayıldım. Kaleminize ve yüreğinize sağlık..sevgi ve saygıyla.

  • 11 yıl önce

    👍

    aşkı yaşarken mevsimler içiçe geçer Şairem.

    çok tebrik ederim günün seçkisini.

    sevgiler