Dostluğa Dair

Dost ; her koşulda çıkarsız dostuna koşandır. Dost gözeten koruyan destek olandır. Dost sır tutan dost acını hafifletendir. Günümüzde dost deyince post anlaşılır oldu. Artık dostluk masum bir kahvenin köpüğünde yalanlarda ihanetlerde tükendi. Oysa dost işi bitene kadar değil, her zaman varlığını yanında hisettiğindir. Dostlarınızı seçerken karekterine çok dikkat etmeniz gerekir. Karekteri sağlam insanlar dostluklara daha çok önem verir. Dost deyince akan sular durmalı; dost çağırdığı zaman geliyorum nerdesin demeli. En ufacık bir tartışmada sırtını dönüp seni satmamalı, sevinçleri çoğaltmalı acıları azaltmalı...





Dost dediğin yüreğini ortaya koymalı dostluğa fiyat biçmemeli. Sen mutsuzken o seni güldürmek için çabalamalı. Bir kenarda beklememeli her halükarda yardımına koşmalı. Dost maskesi takarak etrafında olamamalı hakiki dost olmalı. Yalnlışlarında seni senin yanında uyarmalı seni toplumda rencide etmemeli.
Dostluk manevi iklimde yetişen bir güldür. Bu gül her zaman açmalı soldur mamalı.





Dostluğu menfaat bitirir. Menfaat üzerine kurulan dostluklar bir mum gibi sönmeye mahkumdur. Dost dediğin seninle ölüme bile gelebilmeli. Mangal gibi bir yürek olmalı dostlar arasında. Dost kapısını çaldığında saatin kaç olduğu önemli olmamalı. Dost okyanus olabilmeli, o okyanusta bir yunus gibi yüze bilmelisin.





Ama nerde günümüzde çok nadir dostluklar, herşey menfaat olmuş. Ne acı dostluklar zararda kayıpta . Gerçek dostluk istiyorsanız yürek elinizi uzatın. Yüreğinizle sarın ve sarmalayın dostunuzu.





Dostluk deyince ; aklıma bir dörtlük geldi onu paylaşmak istiyorum, üzülerek..





Kahveyi kavurdular
Kırk yılın hatırına
Dostluğu devirdiler
Menfaat çukuruna





Offf! Ne acı bu zamanda dostluk kurabilmek güvenebilmek, Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın, hayırlı dostluklar nasip etsin ... Amin ... Selamlar sevgiler saygılar ...

06 Kasım 2015 1-2 dakika 224 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (2)
  • 8 yıl önce

    Sağlam bir dost, sağlam dostluklar her zaman insana fazlası ile değer katar kutlarım güzel bir yazıydı Filiz hanım...👍

  • 8 yıl önce

    Teşekkürler sn Zeytinci saygı ile..