Dünyayı Kimler yönetiyor?

--Allah her canlıya bir görünüş vede sıfat vermiş bizi insan sıfatıyla yaratmış vede bizlere diğer canlılardan farklı olarak birde irade vermiş buna da küllü irade vede cüzi irade denir ancak her canlıyı en güzel şekilde kendi sıfatlarında yaratmış ancak sözde insan sanılan bazı canlılar var görünüşte insan olarak gördüklerimiz var ancak bunlar bile kendi aralarında ayrılırlar tip tip yaşarlar, Bunlar gölge tipi, Eşya tipi vede sadece yaşayan canlı ve bitki tipi olduklarından dolayı hayvan tiplerine hizmet ediyorlar tıpkı bir sadık köle gibi, kendini bilen İnsanlar ne kadar çoğalırsa hayvan tipleri vede hainler o kadar azalacaktır, bazı insan görünümlü hayvanlar dünyaya hükmederlerken bizlerde istiyoruz ki insanlar insanlığının farkına varsın vede bu tiplerin güdümünden çıksınlar istiyoruz.
-- Kafasında her şeyi maddi çıkar olarak gören vede maneviyattan uzak olan dünya malı için kan akıtan insan öldüren yaratıklara hayvan tipli insanlar yada insan görünüşlü hayvanlar diyoruz. O türler için her şey paradır, İnsanlık vede insani değerler onlar tarafından yok edilmiştir onlar için her şey paradır yada para ile ölçülen değerlerdir onlar sadece para için yaşarlar dünyayı da para uğruna yok ederler akan kanlar onlar için elde edilen paradır,ağlayan çocuklar onların sermayesidir,yok olan dünya ve bozulan denge sadece onlara göre geri dönüşüm için paradan başka bir şey değildir. Güvensizlik bu hayvan tipli insanlar için bir çıkar elde etmeye yarayan bir olaydır herkes ne kadar kendisini güvensiz hissederse işte o kadar kendilerine bağlı olunacağını sanıp daha çok güvenlik amaçlı silah ve savaş aletleri üretip satmalarından dolayı bu hayvan tipli insanlar için güvensizlik dahi bir pazar alanı olarak görülüyor onun içindir ki dünyada bu hayvan tipli insanlar şimdilik söz sahibi olduklarını sanıyorlar.. Ancak hiçbir bedbahtlık bu dünyada baki değildir yani kalıcı değildir şayet insanlar insanlığının farkına vara bilirse insan görünümlü hayvan bile olamayan canlılar kendiliğinden bu dünyadan yok olacaklardır. Kendisini insanlığa adamış tüm insanlara selam olsun.

25 Ekim 2017
--- Alıntı:
(İrade: Bir şeyi yapmak veya yapmamak için olan iktidar, güç.)
(İrade iki kısımdır: Külli irade ve cüzi irade)
--- (Cüzî irade:
Allah'ın kendi külli iradesinin küçük bir numunesi olarak insanlara verdiği az bir seçme hakkıdır. Kul iradesiyle ister Allah da küllî irade ve kudretiyle kulun istediğini verir. İnsanın mesleğini, çevresini, eş ve arkadaşlarını seçmesi bu kısma girer.( Kısaca Küllî irade: Kelâm ilminde Allah'ın bir sıfatıdır.)

25 Ekim 2017 2-3 dakika 61 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar