Eğer Gidersen

Bu aralar herkes gitme telaşında. Yer kalmadı yüreğimde, kimseyi istemiyorum sanırsın. Gelenin de eli yüreğinde, yüreğime dokunmak istemiyor. Yanına yattığım düşlerle ertesi güne uyanmak yetmezmiş gibi, bağışıklığı çöken yüreğime hastalık bulaştırmaktan korkuyorlar sanırım. Oysa ben tanırım kaburgalarıma ihanet etmeyeni. Bana söyleyemediği onca şeye rağmen yakışıyor yerine. Sen de yakışıyorsun benim yerime düşünen yüreğime. Bu fırsat bir daha gelmeyecek belki. Kaçırma gözlerini beni dinle. Sen de yeltenme gitmeye. Bu defa çaylar benden.

Dur! Yeminliydim sensizlikten bahsetmeye ama ben anlatmadan gitme. Gözlerimin de mi hatrı yok ? Az içmedin kahvesinden. Acındırmayacağım duygularımı söz. Otur lütfen. Küfretmeyeceğim dinle. Bak eğer gidersen sessiz harflere küsecek kendini sesli zanneden alfabemin geri kalanı. İki kelimeyi bir araya getirip, anlatamayacağım derdimi kimselere. Gözlerin diyorum! Ne kadar da güzel öldürüyormuş, soğuk duvarlarıma ördüğüm hayallerimi. Şimdi fark ettim.

Eğer gidersen; Hint fakirine dönerim. Kumaşı da olmuştum bir zamanlar, iyi bilirsin. Hayır zoruma gittiğinden değil, sadece umursuyorum seni. Gittiğinde özleyeceğimi sanıyorsun değil mi ? Ağlayacağımı bile düşünmüş olabilirsin. Dayanamam ben, koşarım peşinden sanıyorsun değil mi ?
Sus! Ben konuşacağım şimdi ve sonra sen gideceksin. Konuşamadan git! Git ki anla; konuşamadıklarının içine batışındaki acısının karekökünü. Git ki anla; susmanın bedelini. Git ki yaşat; zira varlığın yokluğuna kusuyor yalnızlığı.

Eğer gidersen; ondan bundan yardım isterim. Her küfrüme biraz daha ecdadını katarım. Sonra biraz daha sülaleni. Sonra seni. Seni sevdiğim için beni. Ah ben beni sıkayım da boğulayım. Bilirsin alkol haramdır diye içmem. İntihar günahtır diye etmem. Onun yerine; dünden kalan düşlerimi asarım ben de yüzümde. Sonra yüzümü asarım kendime. Sonra seni asarım kendimde. Gidersen bitersin ağır ağır anlıyor musun ?

Eğer gidersen; git be! Cehennemin dibine kadar yolun var. Garson hesabı eski yengene get(ç)ir zahmet olmazsa. O bayağı alışkındır zaten, zorlanmaz. Ceketimi de alıp gidiyorum. Sen söyleyemediklerinle kal, ben dediklerimle yaşarım. Hadi eyvallah.

Ha unutmadan! Hayallerinin piyasası nedir? Soranlara ucuza veriyor demeyeyim...

16 Nisan 2014 2-3 dakika 5 denemesi var.
Yorumlar