Ekmek Aslan'ın Ağzında Değil Midesinde

Eskiden ekmek Aslan’ın ağzında derlerdi bunun demelerinin sebebi,yaşamın zorlukları ve ekmek kazanmak için köle gibi çalışmaktı.Ama şimdi ekmek Aslan’ın ağzında değil midesinde.Eskiye nazaran değişen bu sözün sebebi eskisi gibi evet Hayat çok zor ama zorlukların yanında hayat pahalılığı,işsizlik ve en önemlisi çaresizlik.

Evet çaresizlik insanlar çaresizlikten toplu intihar ediyor ben buna katliam diyorum.Bir baba çocuğuna pantolon alamadığı için intihar ediyor.İstanbul,Antalya başta olmak üzere farklı kentlerde toplu ve bazı intihar haberleri geldi. İnsan’ın kanını donduracak bu intihar haberleri artık sıradanlaşmış bir olay gibi geliyor.

TV programları ve diziler toplumu uyuşturmaya ve manipüle etmeye devam ediyor.İnsanlar çaresizlikten ya susuyor yada intihara kalkışıyor.Bunu net ve açık belirtmek istiyorum A veya B partisine üye değilim ki siyaset denen illetten hiçbir şey anlamam ama Türkiye Büyük Millet Meclisinde 600 tane milletvekili var ki bunlar halkın oyları ile oraya gönderilmiş ve sorunları çözmek için yan gelip yatmak veya sadece maaş almak için değil.

Ben burada kimseyi suçlamıyorum ama bu pahalılık ve işsizlik insanlarda artık gelecek kaygısını bir yana bırakın günü kurtarma derdine sürüklemiştir.

Bu ülkede TV programlarına çıkıp şaklabanlık yapan ve TV dizilerinde astronomik rakamlar düzeyinde kazananlar var ama bunun yanında çocuğuna pantolon alamayıp intihar eden ve çöp çöp konteynerinde ekmek ve yiyecek kırıntısı arayan insanlar var.Üniversiteyi bitirip işsiz kalıp inşaatta çalışıp ve ölen gencecik insanlar var.

Yarınlara Umudum yok kendimi artık kandırmıyorum ama Devlet büyüklerinin artık bu sorunları çözmesi gerektiğini belirtiyorum.

Serdar ÖZDEMİR

10 Şubat 2021 1-2 dakika 16 denemesi var.
Beğenenler (2)
Yorumlar (1)
  • 3 yıl önce

    Büyüğüz diyenler aslında o kadar küçükler ki! Basiretsiz, anlayışsız ve kötü niyetli..!