en zor sınavın en zor sorusu

hayattt... bir nefes alıştan ibaret olan,nefes alamayacak duruma gelene kadar süren sınav.bazen öyle birşey başınıza gelir ki sonu sınıfta kalmak olsa bile sınavdan kaçmak isteyebilirsiniz.ama ama hayatın gerçekleri buna izin vermez beynimiz bir öğretmen gibi bizi sınava geri sokar.nasıl mı?ailemizi arkadaşlarımız hatırlatarak ve bu sırada kalbimiz devreye girer bir anda ağlamaya başlarız.salak mıyım ben ne yapıyorum deyip soğuk suyun altına gireriz.hayat çıkmaz sokaklarla dolu olmasına rağmen vazgeçmiyoruz dolanmaktan daha doğrusu vazgeçemiyoruz.size bu acıyı çektirenlerinde birgün acı çekeceğine inanarak herşeyi unutuyoruz.yarın yine aynı şey karşımıza çıkıyor ama yine vazgeçiyoruz.ama yinede hayat bize acıların en ağırını yaşatıyor diyemiyorum.ne diyor bu o kadar anlattıktan sonra neymiş daha çok acı veren şey? dediğinizi duyar gibi oldum.

hayat sadece bir sınav demiştim ama aşkta bu sınavın içindeki en zor en kazık soru aslında bütün engelleri aşan bütün soruları yapan bu engele bu zor soruya takılıp kalıyor.ve bu soruya takılan bir daha işin içinden çıkamıyor aslında. önce birini görüyor aniden kalbin ve beynin oyunu başlıyor.hayal dünyasında buluyor kendini.sadece görünen kişi ve kendinin olduğu.tırmanış başlıyor.sen tırmandıkça dağ yükseliyor yükseliyor.en sonunda ulaşamayacağını anlıyorsun.aşağı inmeye çalışıyorsun ama bu sefer dağ yükselmeye devam ediyor bir türlü aşağı inemiyorsun aynı ünlü bir bilginin dediği gibi sinekler balı uzaktan görünce gitmek isterler ama gidincede çıkmak isterler ama iş işten geçmiştir.aklınıza atlamak geliyorr ama bunuda yapamıyorsunuz .

onu tekrar görüyorsunuz.işte bu sefer kalbiniz yanıyor acıyor. çırpınıyor.işte o an sizin atlamanıza sınavdan kaçmanıza gerek kalmıyor.sınav süresi bitiyor.yere yığılıyorsunuz.gözleriniz yavaş yavaş kapanıyor.ama bu seferde kalkmak istiyorsunuz ayaağa kalkmak onu bir kere olsun görmek ona sarılmak seni seviyorum demek.ama sınav bitmiştir artık. 99 soruyu yapan 99 engeli geçen 100. soruda takılıyor.ve 105 soru olduğunu varsayarsak:

101. soru:aile

102. soru:arkadaşlar

103. soru:okul

104. soru:sosyal hayat

105. soru:mutluluk

en önemli sorular unutuluyor bir soru yüzünden aşk yüzünden. aşk bir can daha alıyor.seri katillerin en acımasızı en çok acı çektireni amacına ulaşıyor.gözleriniz kapanıyor.yapmak istediğinizi yapıyorsunuz ama vazgeçmek olmuyor artık.geri dönmek istiyorsunuz olmuyor artık.artık çok geç... işte sizde bunları yaşamadan önleminizi alın hikayenin devamını yazmak isterdim ama bundan sonra ne oluyor bunu bende bilmiyorum.AMA HERKESİN BİRGÜN ÖĞRENİCEĞİ GİBİ BİRGÜN BENDE HİKAYENİN DEVAMINI ÖĞRENİCEM.en zor sınavın en zor sorusunu yapabilmeniz dileğiyle. HOŞÇAKALIN...tabi aşk izin verirse.

29 Eylül 2008 2-3 dakika 6 denemesi var.
Beğenenler (2)
Yorumlar (12)
  • 15 yıl önce

    güzeldii..

    tebrikler..

  • 15 yıl önce

    süpermişşşşşşşşşş👍

  • 15 yıl önce

    Mertcancığm denemenizde güzel bölümler var daha da geliştirilebilir.betimlemelere ağırlık verirseniz denemeleriniz daha başarılı olur.

  • 15 yıl önce

    gercktn cook güzel...wala insan aşktan baska hiç bi sınawa girmek istemiyor aslında..girdiği bu sınwdanda basarısız cıktı mıdiğer sınwlar bos bnce...👍

  • 15 yıl önce

    melike aslında dediğine katılıyorum demek isterdim ama insan aşk için yyaşamamalı bence.aşk için yaşamak bazen insanı aşk için ölürüm seviyesine getirebilir.bence biz aşık olmak için yaratılmadık.ama yinede şu sözle bitireyim yorumu:aşkı yaşamak demek yaşamamak demektir.