Eşhâs-ı Kebâir

Tek derdi yiyip içmek gezip sevişmek olan insanlar ile aynı seviyede olmadığım mâlum.! "Kadın bacağı şehvet manzûmesi değildir" tezime "Hayırdır hocam erkek değil misin" diye çıkış yapanlarla da muhabbeti kesiverdim çoktan. Onlar bunun farkında olmasalar bile. Muhammed niye 20 tane karı aldı diyen birisi ile oturup konuşacak hiçbir şeyim, paylaşacak bir derdim yok. Arab'ın elleriyle pilav yemesini İslam'a mâl eden tengrici ile de kurulacak bir dostluğum yok.

Ve tabi atanamayan öğretmenlerin vebâli dururken Suriye'li edebiyat öğretmeni atamasını "müminler ancak kardeştir" ayeti çerçevesinde yorumlayan hocalardan da olmayacağım. İnsanlar bir eline iş diğer eline aş yazıp intihar ederken miting meydanlarında çay makarna için birbirini ezenlerin özrünü de kabul etmeyeceğim.! Hocam büyü yapabiliyor musun, hocam nikah kıyabiliyor musun'dan başka soruları olmayan pörsümüş beyinleri aydınlatmak için artık elimden geleni yapmayacağım.

Evliliğin bedava....." olduğunu tartışan bir topluluğa şiirden, edebiyattan, bilimden, teknolojiden, sanattan ve en mühimi hayattan ne anlatabilirsin ki. Hırsızlığın, yolsuzluğun, rüşvetin ayyuka çıktığı bu zamanda milleti "Örümcek, Kuş Yuvası, Ömer geldi, Osman gitti" morfinleriyle uyutanlarla hayatım boyunca aynı inancın mensubu olmayacağım..!

Lokman CERRAH

...05.05.2024

05 Mayıs 2024 1-2 dakika 8 denemesi var.
Beğenenler (2)
Yorumlar (1)
  • 12 gün önce

    Başlıkta ki anlamı da yazarsanız Sayın Cerrah arapça sözlük aramamız gerekmez 😊 içeriği Türkçe yazılmış bir eserin başlığı neden Türkçe olmaz onu da anlamış değilim ayrıca ki Türkiye'de bir edebiyat sitesindeyseniz