Ev hanımı

Ev hanımı ; yalnızca evi toplayan, bulaşıkları yıkayan ,getirip götürmekle görevli ,her denileni yapan ,verilen emri kusursuz yerine getiren isteğe verilen emre iteat etmek için tasarlanmış bir robot değildir .
Ev hanımının dışardan evin bütçesine katkı sağlamamış olması belirli bir maaş veya ücret karşılığı çalışmıyor olması onu degersiz kılmaz .
Evdeki herkesin arkasını toplaması onun degersiz olduğu bütün emirlere iteat etmek zorunda olması demek değildir .
Onlar hizmet etmek için yaratılan bir ırk hiç değildir .
Pisliğiyle bırakılan lavobolar ,çamurlu ayakkabılar girilen hol halıya öylece bırakılan çay kirli ellerle dokunulan kapı kolları onun pisliği değildir. Kirletilen ev temiz olduğu zaman o evin hanımı ayy ne temiz ev pis olduğu zaman şu kadın ne pis damgası vuramaz kimse kimsenin hakkı yoktur onu etiketlemeye .
Ondan birşey isterken emredilemez o boğaz tokluğuna eve alınan ömürlük hizmetçi değildir .
Onun hizmet etmesi sevgisinden , sadakatindendir ,çocuklarına olan bağımlılığı ve sevgisindendir ondan bişey isterken rica edilmeli .
Dünya'da hiç bir güç bir insana ömür boyu hizmetçilik etmeyi vefayı kabul ettiremez .
Ona hiç bişeyi kimse zorla yaptıramaz yapıyorsa annelik içgüdüsü ve yuvasına olan sadakatindendir .
Ev hanımlarını vereceğiniz değer sizi aşağı çekmez egonuzu bir tarafa bırakıp onlara biraz daha anlayışlı güleryüzlü olursanız sizi gözünde yüceltecek vazgeçemeyeceği tek insan siz olacaksınız .Arada bir çayını demleyip kahvaltısını hazırlayın gülümseyerek yapın ama bunu ona bir lutuf gibi sunmayın zorunlu olduğunuz içinde yapmayın ona deger verdiğiniz için sevginizi göstermek için yapın ha bir kaç gün sonra başına kakacaksanız hiç yapmayın .
O hizmet etmek için tasarlanmış bir robot değildir kimsenin onu hor kullanmaya hakkı yoktur .
Para kazanmıyor olması onu değersiz yapmaz .
Onunda sevmeye,sevilmeye ,ilgiye ,gezmeye dinlenmeye ihtiyacı vardır.
Bırakın ev dağınık kalsın ,bırakın bulaşıklar sabaha kalsın toplanır düzelir . Ama hiç birşey dağılan sevgisiz bir aileyi geri toparlayamaz . Hiç bişey Geç gösterilmiş sevgi ilgi kadar kötü değildir kaybedilen herşey yerine gelir kırılan eşyaların yerine yenisi gelir fakat kaybedilen güveni ve aileyi hiçbişey geri getiremez . Eve para getirmiş olmak başka bir insanı aşağı görme hakkını vermez kimseye her insan Dünya'ya bir defa gelecekse kimse bir başkasının yaşam sevincini elinden alamaz biraz hoşg9rü kimseyi aşağı çekmez aksine hoşgörülü ,saygılı erdemli insanlar
baş üstünde taşımayı hakeden insanlardır .
Yaşam hakkına biraz saygı !

27 Ocak 2017 2-3 dakika 46 denemesi var.
Yorumlar