Ey Asil Türk Evladı Uyan Bu Gaflet Uykusundan

Uyanarak uyan bu gaflet uykusundan kalk ayağa dik dur! Bak geçmişine ibret al çevrene iyice bir bak! Senin gücün damarlarındaki asil kanda mevcuttur, çevrene iyi bak ve yaşananları analiz et. Bir vatanın birde sen varsın birde damarların da dolaşan asil kanın var, şerefli bir mazin onurlu bir geçmişin canından çok sevdiğin vatanın var, birde seni sana unutturmak isteyen dahili ve harici düşmanların var. Övün ama kendini bırakıp övünme sakın, gün rehavete kapılma günü değildir, doğuyu batıyı senden koparmak isteyenler dünde vardı bu günde var hepte var olacaklar ama sen bunların yaptıklarından korkup ta irkilme sakın. Kim ne derse desin Türk'ten korkanlar yeni oyunlarla meydanlara çıkıyor sen bu oyunlara aldanma ama hafife de alma, Türküm demekten çekinenler seni sevmeyenler işbaşında olsalar da Türkiyelilik yalanlarıyla ve uydurmasıyla senin geçmişini sana unutturup karartmak isteyenler meydanlarda gezmektedirler. Bir de sana övgüler dizenler vardır onlarında sahte övgülerine aldanma, Türkü Türk olarak sen öv, övün geçmişinle övün, soyun la övün, Cumhuriyetinle övün. Evet, kandaşım şayet iddialı değilsen bir gayen de yoksa sen insan değilsin senin övünmeye hakkında yoktur. Seni yok etmek isteyenlere yem olursun, iddialı ol şahsiyetli ol kararlı ol, şahsiyetini ve iradeni göster işte o zaman övün melisin dik duruşunla, milletinle milliyetinle, atanla, dininle, İmanın ve de inancınla ve sana emanet edilen, Cumhuriyeti korumanla övün, bu vatanı sana emanet eden şehitlerinin emanetine sahip çıkarak övün.
Cumhuriyeti ve de Türklüğü silmek isteyenlere fırsat verme, onların kollarına kelepçe oluşunla övün. Ama hiçbir zaman hiç kimseyi hafife alma, hiç kimseyi küçük de görme, kınamadan beğenmemezlik etmeden sen kendi başarılarınla övün sen kıskanma herkes zaten seni kıskanıyor sen, Türk olduğun için övün, daha da güçlen ve gücünle övün, Ne mutlu ki Türküm diye övün, övün ki Müslüman Türk'sün, Dininle övün, inanma o korku im para torluğunu dünyaya ve de senin ülkene kurmak isteyenlere, onlar senden ve senin adaletinden ve cesaretinden korktukları için korku imparatorluğu kurmak istiyorlar sen övün ki o korku imparatorluğu yıkılsın ancak sen yıkarsın. Sen vatanına sahip çık sen Çanakkale ile övün, Sen koca tepe, İzmir marşıyla övün, Sen Atatürk le övün sen susmayan susturulamayan ezanlar la övün, sen vatan namustur satanlar ise namusuz dur diyenlerin varlığı ile övün.

Sen zaferlerle dolu Ağustoslarla övün, sen övün ki Türküm demekten korkanlar cumhuriyeti silmek isteyenler senden korksunlar. Senin varlığından rahatsız olanları rahatsız etmeye bak sen var oldukça onlar rahatsız olacaklar bırak rahatsız olsunlar sen var olmaya devam et. Ey Türk Oğlu Türk övün çalış güven ama kendine güven seni dinle aldatanlara değil, kendileri kandırıldığı için seni aldatanlara değil sen önce kendine güven sora övün, olmaz ve de olamaz Türk'e önder ve de lider Ne mutlu Türküm diyemeyen den vesselam, selam sevgi ve de dualarımızla uyanarak uyanın artık sen.. Bu gaflet uykusundan uyanarak uyan!..
26 Ağustos 2017

30 Ağustos Zafer bayramının 94 yılı ve Anadolu'nun, Kapısının Türklere açılışının ve Malazgirt zaferinin 946 yıl dönümü, Ne mutlu Türküm Diyen vede diye bilen herkese kutlu olsun, Selam saygı ve dualarımızla.

26 Ağustos 2017 3-4 dakika 61 denemesi var.
Beğenenler (2)
Yorumlar (3)
  • -- Tüm Şiir kolik ailesine vede değerli yöneticilerine saygılar ve teşekkürler, bu deneme yazımı dünden incilere layık görmeleri beni memnun etmiştir. Tüm okur arkadaşlara da saygılar. 30 Ağustos Zafer bayramının 94. yılı ve Malazgirt zaferinin 946 yılı ile birlikte Mübarek kurban bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım. Saygılarımla..

  • 6 yıl önce

    Dolu dolu bir yazı. Vatan sevgisinin tezahürü kutlarım yürekten Muammer Abi...👍

  • -- Çok değerli Ahmet Ahmet bey yapmış olduğunuz değerli yorumunuz için teşekkürler selam sevgi ve saygılarımla Hayırlı bayramlar.