Ey işçi kardeşim Karar senin!

--- Ey İşçi ve emekçi arkadaş amacın kaybolan haklarını kazanmaksa şayet namerdin karşısında mertliğini, Sahtekârın karşısında dürüstlüğünü, pırlanta gibi, riyakârın karşısında gururunu dik dik durarak tutabiliyorsun davanı kazanırsın.
-- Kazanılmış haklarına tırpan vurmaya kalkanların bileklerine kelepçe isen, zalimin yüreğine burgu gibi mazlumun vede ezilenin kalbine de bir gül bahçesine girercesine gire girmeyi başarıp gire biliyorsan vede sana ve ülkene yapılan haksızlıklara dur diye biliyorsan davanı kazanırsın gasp edilen haklarını tekrar alırsın. Dün muhalefete iken senden görüne vede sana şirin gözükenler bun gün iktidar dalar vede kelime oyunlarıyla senin kazanılmış haklarına tırpan vurup seni taşeronlara köle gibi satanlara dur demek senin elindedir sen şayet sesiz kalırsan vede neme lazım dersen ülkeyi kaybolan hakları ben mi kurtaracağım dersen işte o zaman teslim olmuş sayılırsın ki ne sen nede senden sonrakiler özgür olarak hak aramak şöyle dursun konuşma hakkını bile kaybederler.
--- Bu gün ülkede olanlara vede satılan her fabrikaya karşı sesiz sedasız duruyoruz satılan her fabrika aslında senindir senin geleceğin-indir ancak korku imparatorluğu kuranların bizleri korkutmasından dolayı sesimiz çıkmıyor vede ne durumda olduğumuzun dahi farkında değiliz. Ancak güçlü ve bilgili insanlar sömürülmezler vede vatanlarında hür ve özgür yaşarlar, ancak örgütlü toplumlar kullanılmazlar ayakta kalırlar. Güçsüz ve örgütsüz olanları, güçlü ve örgütlü olanlar kim kimin elinden alırsa onlar kullanır. Şayet ülkene vede sana yapılan haksızlıklara dur diye bilirsen sen özgürsün vede varsın yoksa sadece bir canlı olarak yaşarsın ömrünün sonuna kadar karar senin.
19 Mayıs 2018

19 Mayıs 2018 1-2 dakika 61 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar