Ey Sevi Biz Çaresiz Bir Zemheriden Geldik

Gecenin sırları içinde bir matemim..Karanlığın içindeki yaldız..Parlak görünüşüme aldanır yer ve gök..Aldanır içimdeki şair..Gecenin en derin yerinde karşılar beni yokluklar..Kelebek uçuşlarında saklı oysa, aradığım mutluluk ..Kaydıkça geceden kelebek, yaldızlarımdan arınırım..Ayrılır o an geceden hüzün..Uçuşlarla çoğalır içimdeki umut..Uçururum düşlerimi ben de, kelebek kanatlarında..Sıyrılırım o an geceden, içimde doğan şafakla..Yine de silemem içimdeki korkuları..Yok edemem bir anda, yüreği ağzında hallerimi..Ey beni geceye mahkum eden sevgili!..Azat et ne olur artık bu serseriyi..Sen! suskun gecenin ardında bir har..İçimde yüreği ağzında korkak bir şair var..Ateşe mahkum..Suya hasret..

Zaman topluyor senden ne varsa..Ezelim ve ebedimken sen topluyorsun işte beni benden..Bir nehir olup yitiyor tüm anılar..Zamana bırakılmış yeminlerle, tıkanıyor düğümler..Ne sen çaresin geceye..Ne gece senden avare..Başıboşluğumuzla zamana hapsolmuşuz işte hepimiz de..Vefasızlığın derinleştirdikçe geceyi, amber kokusunda yanıyor nefesim..Şimdi yanıyor herşey ben yandıkça..Aşka kurban nefesim yanıyor, sevgim toprağa karıştıkça..Ölü bir aşkın nöbette melekleri..Bekliyorlar senden emanet makberi..Huzuru; sokaktaki köpeğe, ışığı sokak lambasına, aşkımızı çığlık çığlığa toprağa vermişken biz, iki melek bekliyor bizi..Bir de.. Kanadı kırık ebabil..
...

Karanlığın dışından gelir sesin..Duyarım ama cevap veremem..Kızılın kıyısında bulanır su...Ne yapsam arındıramam bizi saran kiri..Süzerim ağzında, sana söylenmemiş sözleri..Belki duyarsın diye, en içten sitemleri..Dizgini kopuk küheylan, göğün asi mavisi..Bulutlar paramparça hüznün ağırlığından..Gül kokusu bezenmiş, güzel yollar..Kırmızınin en tatlı tonu..Çekmecesinde sevgilinin, aşkın en büyük koru..Ateşe su, çekmeceye anahtar..Suda kibir, anahtarda dikenler var..Ne yapsam sevgili!.. Sana ulaşmak için önümde engeller var..Aşılmamış setlerin bir yanında sen..Hüznün rengine boyanmış kalbimle, matemde ben..

Aşkın bu en acı hali düşürdü beni, en onulmaz yaralara..Şerbetine kandıkça, en tatlı yalanlara..Şimdi ellere suskun, vedalardayım..Her yanımı sarmış hüzzam, bir başıma bambaşka makamlardayım..

Yarin adı dolanıyor son kez dilime, yabancı diyarlardan..El oluyorum, el oluyor sevdam, yangın yeri vedalardan..Yüreğim şimdi en derinlerinde, kendi cehennemimin..Gömülmüşüm, gömülmüş dışarda benim gibi soğuk bir mevsim..Ey Aşk! Karlara bulanmış şu toprak kadar, bahara hasretiz şimdi..Ey sevgili!..Çare olamadan, çaresizliğe gömülmüşüz, bu amansız zemheride..
...


Öyle büyük fırtınalardan geçtik ki sevgili!..Artık yamalar kifayet etmez örtmeye, üşüyen yüreklerimizi..Öyle tünellerden geçtik ki sevdikçe, hiçbir ışık gidermez artık, karanlığa sinmiş efkarımızı..Biz tünelleri ve kışları sevdik sanırım en çok..Bu yüzden baktıkça yüreklerimize hala sarhoş gülüşlerimiz..

Herşeye rağmen bülbül gülle şen sevgili..Arınıyor sevdamız, aşk kokan mısralarda..Dudaklarında ezberliyorum aşkın ilahisini..Rahlemde senli düşler, ağzında deniz ve iyot kokusu..Bulutların ardında saklı karanlık bahtımız..Ömrüm bir kelebek kadar narin ve saatlere mühürlü..Kırık bir kanat, hassas bir kelebek ve ömrü hazanla geçmiş kısa ömürler..Avare geziyorum uğultusunda hazanların..Yaşadıkça ölmek bu mu dersin sevgili!..Ben artık kendiyle çelişen, yorgun bir serseri..Güneşe meydan okuyor, ışığa hasret ruhum..Sabah olmasın artık..Ben akşamın bağrında seninle huşu doluyum..
...


Ey karanlığın alnından süzülen sahibim..Bırak alışayım içimdeki jilet kesiği yarama.Sevgiliyle geçen her an, aydınlıktır bana..Yüreğime nakşetsin nakkaş maharetiyle görünmez bir el..Aşkın imkansızlığıyla gelen acıyı..Bırak Rabbim, büyüsün gözlerimdeki hayret!..

Yarda gül zebili
Bırak iç yerime batsın
Batacağı kadar diken..

Ve ey gül kokulu sevgili..Sen güller içinde, gülistanın zevkindesin..Ben gülden ırak, sevdaların izinde..Sen gül mevsiminde, ben hazanların içinde..Bırak yüreğime batsın, senden kalan dikenler..Bana gül aşkıyla bir ömür dikenler de yeter..

Sen gül sevgili!..
Aşkların bahtıdır zemheri..

Nurettin Önder'in "Ey Sevi Biz Çaresiz Bir Zemheriden Geldik" isimli şiirine..

12 Ağustos 2011 4-5 dakika 243 denemesi var.
Beğenenler (3)
Yorumlar (6)
  • 12 yıl önce

    ben şiirın açılımının bu denli muhteşem olacağını asla tahmin edemezdım

  • 12 yıl önce

    ben şiirın açılımının bu denli muhteşem olacağını asla tahmin edemezdım..zira hayat kısa döngüler üzerine kurulu..bazen gece meşakkat saçar bazen uhrevı bır mutluluk..haz duymamızı sağlayacak ömürden ve hayattan ıkı sıcak sevi sözü iki sıcak göz..bazen bunları bıle bıze çok görceke yürekler var..oysa insan sevgi üzre yaratılmamışmıdır..insan doğasında sevgi yokmudur..insan hamuru sevgiyle yoğrulmamışmıdır..

    bizleri biz eden sevgi varken neden kara geceler neden isyanlı gün ışıkları.. düşünmek lazım sevgi üzerine güzel söylemler yazmak ve söylemek varken isyan dolu insanı kara basanlara sevek eden anlamsız duruşlar neden.. şule benım melek kardeşim harkulade olmuş..çok duygulandım..yazan yüerğine ellerıne sağlık..ıyıkı varsın

  • 12 yıl önce

    Sevgili Şule denemelerin ve öykülerin çok güzel,

    üstelik şiir açılımların kaymaklı kadayıf🙂

    Bilesin ki takipteyim ve umarım değerlendirirsin kaleminden dökülen her bir öykü ve denemeyi..

    Ben inanıyorum bir gün kitap halinde bizlere sunacağına..

    Sevgiler..

  • 12 yıl önce

    Şiir bu kadar güzelmiydi yoksa Şule mi bu kadar güzel algılamış...Her ikiside muhteşem..Hep derim "şiir gizinde ne saklar" ne güzel açmış sevgili Şule şiirin gizindekileri...Kutluyorum yürekten...😙😙😙😙

  • Beni yüreklendiren bu yorumlardan dolayı gerçekten çok teşekkür ediyorum..Biraz geç oluyor ama neyse, geçmişin kazası niyetine..sevgiler hepinize..👧:)