Facebook Yüzünden Mağdur Olmak ve Mağdur Etmek

Sizlerinde bildiği bir atasözümüzde der ki; ‘'' DOĞRU SÖYLEYENİ DOKUZ KÖYDEN KOVARLAR ‘'' Açıklaması: Hiçbir şeyden çekinmeyen doğru söyleyen kişileri sevmezler.

Dokuz köyden kovulsam da; tam teşekküllü ispatı mümkün olan her şeyi savunurum, ipe de götürseler bildiğimi anlatırım, yazarım. Gerçekleri ve doğruları söyleyerek 10''uncu köyden seslenmeye devam ederim.

Facebook, Günümüzün modern düşüncenin ortak zevki ve bilgi alışverişi yapılmasını için amaçlanan bir sosyal paylaşım portalıdır. Ama bazı şeyler facebook yüzünden itibarı sarsılan, ilişkileri bozulan hatta işinden olan pek çok kişiler mağdur olmuştur.

1. Sabahlara kadar facebook da aktif olmaktan ‘'' UYKU MAĞDURU ‘''

2. Facebook da sevgilinize bir başkası aşık olur, ya da sevgiliniz başkasını sever ayrılık yaşanır ‘'' AŞK MAĞDURU ‘''

3. İş, eş, dost, arkadaş, eğitim, kariyer, hayata dair her şey { Gece ve gündüz facebook da aktif olup aksatmak, ertelemek, önemini kaybetmek }

4. Sinema, tiyatro, etkinlik, konser v.s kültürel faaliyetler { Tek odaklandığınız facebook olduğundan aktivitelerde, faaliyetlerden uzaklaşmak, faaliyetleri geciktirmekten, etkinlikleri iptal etmek, katılım mağduru olmak }

5. Kendinize ait paylaşım yapmak{ şiir, müzik, fotoğraf } ç/alıntı yapıp başkaları tarafından sahiplenmekten, düşündüğünüz fikirleri uygulamaya geçtiğinizde 2. şahıslar kendisinin tekelinde olduğunu ileri sürmekten, sizce uygun olan bir paylaşımın 3. şahısların kıskançlığından şikayet edilmenizden ‘'' FİKİR ‘'' mağdurluğu }

6. Sahte facebook hesabı açıp adınız, soyadınız, cinsiyetiniz, medeni, eğitim durumunuz, doğum yeri ve tarihi, fotoğraftaki kişi kimliğiniz siz olmamaktan ‘'' ŞAHSINIZ ‘'' mağdurluğunuz.

7. Mesleki durumunuz reklam yasağı olduğundan, yaptığınız paylaşımlarda rencide edici, aşağılayıcı, kınayıcı yorum ve eleştirilere maruz kalmaktan ‘'' ÖZGÜRLÜK ‘'' mağdurları.

8. Her tür kötülükler; dolandırıcılık, sahtecilik, kandırılmak, tehdit edilmek, şantaj yapılmak, suça teşvik etmek vs vs ‘'' YAŞAM ‘'' mağdurlukları.

9. Facebook da aktif olduğunuz sürece her tür hastalığa davet çıkarmak. Örneğin; göz bozukluğu, boyun ve sırt ağrıları, dolaşım bozukluğu vs . vs. ‘'' SAĞLIK ‘'' mağdurluğu.

10. Mutluluk, sevinç, huzur { Her tür üzücü olayları facebook da paylaşım mağduriyetleri }

11. Millet, devlet, devlet büyüklerine '''' dil, din, mezhep, ırk ve memleketleri ‘'' hakkında hakaret içerikli yazılar, resimler ve videolar yayınlanması mağduriyetleri.

07 Kasım 2015 2-3 dakika 153 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar