Farklı Çareler

(...Sâdece işsizliğe çâre değil...)

1-) Ülkemiz de, binlerce çöp dükkânı oluşturan, küçük esnafın ve sanatkârın belini büken, Çin Malları; kabul ederse, Çin'e yarı fiyatına geri verilecek ya da kargo uçaklarına yüklenip, dünya coğrafyasında yanardağ patlaması olan yerlerde lavların üzerine atılmak suretiyle imha edilecektir.
2-) Dünyamızı hızla kirleten, pet şişe ve naylon poşet kullanımına son verilip, çarşı, pazar, market, bakkal vs. alış-verişlerinde eskiden olduğu gibi, kâğıt kese, file, sepet, çanta kullanımına başlanması sağlanacaktır.
3-) Sigara yasağının uygulama alanı genişletilip, sokak, cadde ve yollara çöp kutusu benzeri, sigara kül ve izmarit kutuları konularak, yaşanılan çevreye kesinlikle izmarit atılması önlenecektir.
4-)Gıda ve ilaç ta, tağşiş ve çeşitli sahtekarlıklarla insan sağlığıyla oynayanlara ve rüşvet çarkını döndürmeye çalışanlara, "Müslüman Mahallesinde salyangoz...Lokantasında, kasabında hınzır ve eşek eti satanlara" en ağır cezai müeyyideler uygulanacaktır.
5-) Tarımda kullanılan değerli arazilerin beton yığınlarıyla doldurulması ve toprağın, ormanın ve sahillerin katledilmesi...Delinmesi mümkün olmayan bir yasayla engellenecektir.
6-) Trafikte dahil; insanlarımızın sağlık ve huzuruna kasteden içkili magandalara daha ağır cezai müeyyideler getirilip, mağdur ettikleri, sakat bıraktıkları kişiler ya da, canına kastettikleri kişi yakınlarının rızası alınmadan, hak ettikleri cezalarda indirim yapılmayacaktır.
7-) Kâr ederken; mevcut rezervi, tesisi veya arazisi fiyatına özelleştirilmek suretiyle satılan KİT'ler varsa...Bedeli ve ilave masrafları ödenip, yeniden kamuya kazandırılacak... ?sağlanacak adil ücretle? işsiz gençlerimiz istihdam edilecektir.
8-) Cumhur Başkanından, Asgari Ücretle çalışana kadar; ücretler sıfırlanıp, tüm ücretler adil bir şekilde ve Asgari Ücretin Katları olarak ayarlanacak...Çalışanların ve Emeklilerin Maaşları artırılacağı zaman, Asgari Ücrete yapılan artış %'si oranında zamlanacak tır.
9-) 8 Yıllık kesintisiz eğitim; 1+5+3 Anaokulu-İlkokul-Ortaokul olarak devam ettirilip, çocuklarımızda eskiden olduğu gibi; İlkokuldan, Ortaokula geçme merakı ve hevesi kazandırılacak ve İlkokul Öğrencileriyle Ortaokul Öğrencilerinin, (gerekli alt ve üst yapı okul binaları yapılıp, dizayn edilene kadar) sabah ve öğleden sonra şeklinde ayrı eğitim görmeleri sağlanacak...Böylece; İlkokula yeni başlamış küçük çocuklarımız, Liseye başlamak üzere olan Ortaokul öğrencilerinin (yaş farkından doğan) ezikliğinden (ortak kullanmak mecburiyetinde oldukları sınıf, lavabo ve okul bahçesinde)
kurtarılmış ve okuma hevesi kazandırılmış olacaktır.
10-) Doğulu-Batılı-Güneyli-Kuzeyli ve hattâ Uzaylı ayrımı yapılmaksızın; Bu Ülkenin bölünmez bütünlüğüne zarar verecek eylem ve söylemlerde bulunan ve bulunanlara destek çıkanlar... (Gerekirse aydın geçinenlerin çok beğendikleri; insan hakları savunucusu olduğunu iddia eden Avrupa ülkelerinden, İngiltere'nin veya hayran olunan ABD.nin terör yasaları aynen uygulanarak) en ağır şekilde cezalandırılacak...
Vatanımızın her karış toprağı,Türkçemiz ve Paramız, yabancılar, yabancı diller ve paralar karşısında M.Kemel Atatürk'ün işaret ettiği şekilde korunacaktır...
Hayatımda herhangi bir siyasi parti, sendika dernek veya cemaate üye olmuş değilim ama bir partinin programında bu maddelerin de yer almış olduğunu görsem; hemen üye kaydımı yaptırmakta hiç tereddüt etmem...Fark var değimli?
.......
DÜZELTİLSİN, HAK'KA ENGEL YAMUKLUK
ACIRSA ACISIN, KESİLSİN KAMBUR...
HAK'EDENE BİR VERİLSİN, HAK'EDENE BİN
İSTER KANUN ÇALINSIN, İSTERSE TAMBUR!
.......
O9.04.2009 KURMAYOĞLU

21 Nisan 2009 3-4 dakika 2 denemesi var.
Yorumlar