Gam Defterimden

Uzak değildin belki de yada yakınımda tam yamacımda, dibimde. Şimdi ne diyorsun bu diye kendi kendine kağıt ve kalemim işte..Fazla değil üç bilemedin dört ay oldu dışarı akıtamadığım gözyaşlarımı damla damla satırlarına döktüğüm beyaz yapraklarını kirlettiğim gam defterindesin işte bir kez daha Meçhul Şair....
Çok şeyler paylaştık seninle mazinin sayfalarına gömülen şu üç beş günlük yalan dünyanın yalanlarını kurşun gibi geçen zamanı senle geçirdim gizli yaram gam defterim anla işte.... Hani kelimeleri süslemesini pek beceremem ya !... Hemen geleyim derince saadete...Yok yok sanırım bu sefer kökten gideceğim senden çaktırma laf aramızda buldum buldum şimdi neyi diyeceksin sen gene ? Ben hayatımın kadını desem? Gene mi bir başlangıç bir bitiş ...Diyorsun... Yok yok bu öyle böyle değil lafım sana çok bir kaynadım ona....Anlatayım mı onu sana ? Aslında hangi insan yaşamadığı duyguları hiç tatmadığı mutluluğu tattığı kır çiçeğini nasıl anlatsın ki nasıl kaleme alabilir ki ? Bir başlangıç bir bitiş bir sonuç diyor başlıyorum...
Tozpembe yaşamın arasında kader dediğimiz peşimizde sürüklediğimiz zamanda hiç umulmadık bir yerde ve bir anda çıktı karşıma ilk başlarda sadece yabancı bir objeden başka bir şey değildi gözümde tek tek gidip geller başlamıştı yüreğimi parçalara böldüğüm her bir yerinde hatıralarımı gizlediğim kalpleri buluşturduğum adreste çıktı karşıma. İlk zamanlar o hani var ya geceleri sana ayırdığım, hani o var ya adını bir daha anmayacağım dediğim var ya hani o beni sırtımdan vuran şerefsiz var ya işte onun yaralarını sarmaya başladığım, rüzgarda ceketimi askıya astığım, sıcak ta üşüdüğüm yalnızlığımda mıh diye kazındı akıl hazneme unutmaya yüz tutmuş duygularım tekten başlamıştı gözüm alışmıştı ona ve ne garipse o gözler onu arar oldu nedense ? Bir yabancı idi, sonrası mı ? Yıkık gemilerin hasret ve keder dolu gam defterimden dökülen hecelerimle misafiri olmuştum. Gitmek için gelmiştim yanına oysa bilmezdim son limanım olacaktı. Harbiydi, mertti, özü sözü birdi tıpkı yüreğim gibi...Nesin, necisin demedim çünkü yüreğini tanıdım o anlayamadı ona karşı boş olmadığımı. Hayat ve kader dediğimiz sırtımızda yüklendiğimiz şerefsiz dünyanın acılarına boğulmuştu, o da benim gibi yüreğim gibi. Bir insan hani genç ya hani kanı hızlı ya sevmiş sevmiş, hep veren olmuş ama hiç alamamış sevildiğini sanmış oysa karşısına çıkana dek. onun suçu yok ki hangi güvendiğimiz bize oyun yapmadı ki, kimler sırtımızdan vurmadı ki... hiç yargılamadım eyvallah dedim senden gelecek iyi ya da kötü her şeye. Her şeyle mücadele edebilirim açlık, yokluk ama sırtımdan kahpece vurulmak var ya yapmadığım bir şeyi yaptı denmesi hariç her şeyine eyvallah dedim. Kader kahpe ise onun ne suçu var ki ? Yargılayamadım onu hakim savcı deyilim ki. Sevdim işte ötesi yok her şeyiyle beni ben gibi gördü, acaba dedim korktu mu ama hep benden yana oldu. Şimdi soruyorum sana yüreği yaralım gam defterim sende sevdin değil mi onu ? 13.10.2008 saat 03:15 bir gece daha bitti içimde.


Gene geldim, kaldığım yerden devam.. Oho ateş bacayı sardı biz evleniyoruz çok yakında hiç saymamıştık değil mi şafak şafak diye şafak 450 gün belki eksik belki fazla başka yok ama...O gün gelecek telli duvaklı gelin olarak getireceğim senin yanına okusun okusun da her karesinde kendini görsün diye.

Şimdi her şeyi yazarsam esprisi kalır mı ?
Şimdi bunları yazdıklarımı okudun sevdiğim okuduğun sadece birkaç sayfası idi devamını ise ?
Olur da o gün gelirse bir kurşun atımı yakınında o gözlerine bakınca gözümdeki seni görünce ve şimdiki gibi dökülen şu satırlara göz yaşlarımı görünce okuma şansına ulaşacaksın sen dedin diye bunları okudun mutlu musun ? Yine seni sensiz böyle yaşıyorum işte bu nedir bilir misin ? Kim sevebilir ki benim kadar seni ? Dedim sana sense hafifçe güldün geçtin. Şimdi gözyaşı yerine ufak da olsun gülümse.

Eğer anlayabilirsen benim sevdam sonsuzdur sana.
Kıymet bilirsen okursun, adına yazılanları doya doya tabi kadehler benden dünyam.

Bir gün gideceksin sende bir ayrı açacaksın bana ama şunu ömrünce unutma tek seni sevdim kır çiçeğim, yüreği yaralım


06.11.2008 saat sabah 3,15 son nokta .

14 Aralık 2009 4-5 dakika 20 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (1)