Geçerli Sözler

Çok ince taşlar vardır. Temel yapılırken veya kurulurken hissedersiniz bu taşlar sanki koca binayı ayakta tutar. Üstelik işin garibi ne kadar kalitesiz veya nitelikli olurlarsa olsunlar tutarlarda. Siz bu taşlardan memnun olmayabilirsiniz. Bu taşların düzeni öyle bir düzendir ki asırlarca iklimlerin her şartına dayanmışlar şöyle veya böyle kendi çıkarlarını korudukları gibi memleketi memleket yapan milli duyguları da ister istemez korumuşlar hatta bu uğurda ölmüşlerdir bile...

iklimlerin döndüğü gibi zaman da döner. Arkanıza aldığınız güçlü fırtınalar sayesinde bir gün olur dersiniz ki ben ve arkamdaki sağlam fırtınalarım hazır elimin kitabımın dilimin esirleriyken şu içinde bulunduğum görkemli zamanlarımı iyi değerlendireyim. Derken diliniz kimselerin söylemeye bile cesaret edemediği konuları cümleler halinde zaman dilimlerine bağlı olarak konuşmaya başlar. Yadırgandığınız yetmezmiş gibi tepki de alırsınız.

Yine de o çok ince taşları yerinden oynatmaya başlarsınız. Düşlerinizin olması çok güzeldir. İnsana tatlı bir uyuşukluk ve yeğniklik verir.

Yine de dikkat etmelisiniz. O taşlar koskoca binaları nasıl ayakta tutuyorlar değil mi? Koskoca binaları ayakta tutan o taşlardan sadece biri bir gün bir yer de pat diye kafanıza düşer.

Bu şu demektir; zaaflar vardır ve bu zaaflar hakikaten bazı noktalarda nüaanslarda çok önemlidir.
O taşlar bu zarafetleri sayesinde kendilerini korurlar. Zarafetleri bozuldu mu bozanı da bozarlar.

Hep derim. Kazık çakmayı düşünme. Etme bulma dünyası. Düzenin kökünü kazımak bazan koskoca memleketi temelinden sarsmaya yeter de artar bile.

Cibali Karakolu'un da mı geçerdi? Gözlerimi kapar vazifemi yaparım....Bu söz bazı özel ama çok özel durumlarda geçerlidir de...

16 Şubat 2012 1-2 dakika 181 denemesi var.
Yorumlar