Gelecekten Gelen Sorular

-- Sayın Dedeciğim bizim bayrağımızda sizin zamanınızda, Ay-yıldız varmış neden şimdi bazı işaretler ve anlamını bilmediğim renkler var? 2 arkadaş okulda tavan arasında eski bir atlas bulmuştuk, o atlasta gördük daha önce Edirne'den Kars'a kadar Türkiye toprağı imiş, şimdi neden o haritanın 1/5'ine Türkiye diyoruz?

---Eskiden her ilk Okulda Ne Mutlu Türküm diyene diye bir ant okunurmuştu şimdi neden yasakalandı ve-de artık okutturulmuyor? , Bir ansiklopedide bahsetmişti daha önce Milli bayramlar var imişti 19 Mayıs, 23 Nisan Çocuk Bayramı yani bizim için özel bayram verilmişti bir Cumhuriyet bayramı ve de 30 ağustos Zafer Bayramı varmıştı Şimdi neden Biz bunları kutlamıyoruz - Dede?

--- Filistinlilerin zamanında topraklarını parça parça satarak İsrail'in kurulmasına sebep olduklarını hiç mi bir yerde okumadınız da, topraklarımızı sattırıp şimdi bu ufacık alana bizi hapsettiniz? Siz atalarınızdan böyle mi aldınız bu toprakları?
Emaneti böyle mi korudunuz? Günden güne topraklarımız satılırken siz uyuyor muydunuz Dede ?

---- Bizim evin önünden tanklarla geçen bu yabancı ve Amerikan askerleri kim Dede? Her gün bize hakaret ederek ve sizi her gördükleri yerde coplayarak demokrasi! mi getirdiler Dede? Bize okulda demokrasinin tanımını daha farklı öğretiler sanki.

--- Elime geçen gün bir kitap geçti Dede, senin gençliğinden kalan. Biz Ankara'ya taşınmazdan önce memleketimizin ismi Gaziantep'miş ve 6317 şehit vererek 'Gazi' lik ünvanlını kazanmış. Neden şimdi oraya kürdistan diyorlar Dede. Dede hani sizlere kürtlerle Türkler kardeştir demişler, peki kardeşlerim neden bizi öldürüp ülkemizde ayrı devlet kurdular ya da kim bunlara destek verip bizi ayırıp böldürdü siz hiçimi sorgulamadınız Dede.

--- Dede o kitapta Atatürk diye bir liderden vede önderden de bahsetmişti. O büyük insna 1933'te Bursa'da bir nutuk vermiş, ben şimdi bile ne kastettiğini anlayabiliyorken, sizin gençliğiniz bu kadar mı cahildi de o uyarıları dikkate almadınız ya da anlayamadınız?
Şimdiki kürdistan toprağında yer alan Süleymaniye'de askerimizin başına çuval geçirmişler ve sen o dönemde gençtin, hiç mi kanın donmadı Dede? Neden hesap sormadınız?
---Bunları görmezden gelen yöneticilerinize?

---- O' az önce bahsettiğim Atatürk size bir hitabe yazmış ve sizi hain yöneticilere ve uşaklara karşı uyarmış ve hitabenin sonunda da 'Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur' demiş. Dede kanınız o kadar bozuk mu ki ülkemizi bu hale getirenlerin yakasına yapışmadınız ya-da siz çok mu korkaktınız da sesiniz çıkmadı yoksa satılmışıydınız ki?

--- Dede Türkiyeli ne demek? Biz Türk çocuğu değil miyiz? Soyumuz belli değil mi bizim? O kitapta okumuştum 'Ne mutlu Türküm diyene' yazıyordu. Peki, Dede ben neden mutlu değilim? Türküm demek suçsa ve kötü bir şeyse siz eskiden neden söylerdiniz şimdi niçin yasaklandı?
--- Dede biz Kurtuluş Savaşı denen şerefli bir mücadele vermişiz vede bir olay yaşamışız. Kitaba göre dünyanın gördüğü en şanlı savaşmış ve o savaşta 4 milyon şehit vermişiz. Madem bu vatandan bu kadar kolay vazgeçecek tiniz de neden o kadar şehit verdiniz şimdi onlardan hiç mi utanmıyorsunuz Şehidimize kelle denmiş Katile sayın denmiş siz O' şehitlerden hiç mi utanmıyorsunuz onların yüzüne nasıl bakacaksınız yarın huzur mahşerde acaba?

---Hiç mi kitap okumadınız? Hiç mi sizi uyaran olmadı, hiç mi?
Göremediniz ülkemizin peşkeş çekildiğini? Eğer farkında olduysanız ve duygusuzca evinizde oturduysanız sizin o hainlerden ne farkınız kaldı? Allah'ın huzuruna hangi yüzle çıkacaksınız Dede. 'Vatan sevgisi imandandır' diye bir hadis varken hadi diyelim ki Türklüğünüzden vazgeçtiniz bari İslam'ın emrine uysaydınız ya !.

--- Senin eski cd'lerden dinledim Dede, bizim de bir İstiklal Marşımız varmış. O marşı yalnızca körü körüne mi ezberlediniz? Atalarımız sizi her fırsatta uyarmış, Demiş ki 'Ey Türk titre ve kendine dön'. Dede ne zaman Titreyeceksiniz üşüyünce mi? Ankara'yı da kaybettikten sonra mı? Bundan
13 yıl önce titremediyseniz eğer artık hiç bir şey titretemez sizi Ne Erzurum'un soğuğu nede Ankara'nın kuru ayazı dahi artık sizi titretemez çünkü sizler yaşayan ölüler siniz.

--- Dede sen son bağımsız olan Türkiye Cumhuriyetini gördün. ‘Ya devlet başa, ya kuzgun leşe' diyebilecek bir Hasan Tahsin, bir Şehit Şahin bir Fatma bacı, bir Sütçü İmam yok muydu aranızda? Yazıklar olsun Dede sizin gençliğinize!

---Bu günleri göreceğime hiç doğmasaydım Dede. Türklüğünüzden utanmadınız hiç olmazsa insanlığınızdan utansaydınız Dede. Bu vatan göz göre göre altınızdan kayarken hiç olmazsa, Sizden öncekiler gibi ŞEREFİNİZLE ÖLEMEDİNİZ Mİ?
Uyan!
Her günüm cenaze her günüm Şehit.
Bunlara sebep olan bir kahpe şerefsiz İt oğlu İt.
Uyan artık uyuma uyan Ey asil Türk.
Şehit kanlarıyla alındı bu vatan.

07 Şubat 2016

07 Şubat 2016 4-5 dakika 61 denemesi var.
Yorumlar