Gençler Geleceğimiz

Artan taşıma fiyatları karşısında özellikle üniversite öğrencisi gençler tarafından yapılan tepki eylemlerini çok haklı buluyorum.

En iyi beslenmeleri gereken yaş gurubunda ekonomik yetersizliklerinden dolayı günlerini bir simitle açlık sınırının da altında geçirmek zorunda kalan o kadar çok sayıda öğrencimiz var ki. Bütün bu barınma, yiyecek, ulaştırma masraflarına bir de sık, sık zamlanan harçları eklersek, başarılı, gelecekte ülkemize çok yararlı olacak gençlerimizin bir kısmı eğitimlerini yarım bırakmak zorunda kalıyorlar.

Bu durum hem gençler, hem de ülkemiz adına çok trajik bir durum.

Ama, ne yazık ki gerçek koşulların zorlamasıyla bu eylemleri yapmak zorunda kalan gençlerimiz. Sn. Başbakan ve yetkililer tarafından marjinallikle, komünist mantıkla suçlanıyorlar.

Ülkemizin genç nüfusuyla övünen, evlenen gençlere üç çocuk yapmalarını tavsiye eden Sn. Başbakan'ın, parasal konulardaki acımasız bu tavrı, kendi içinde düştüğü ikilemi gözler önüne sermiyor mu?

Bir taraftan genç nüfusu destekliyorsunuz, diğer taraftan hiç olmazsa öğrencilere parasız olması gereken ulaştırma hizmetini gerçekleştirmiyorsunuz.

Diğer tarattan da genç nüfus işsizliğinde Dünyanın en önde gelen ülkelerinden biri olmamıza rağmen, iş olanağı sağlayacak üretim sektörlerini ve ihracatı desteklemek yerine, ekonomiyi tamamen ithalata, dış üretime bağlı bir tüketim ekonomisi durumuna getiriyor sunuz?

Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu?

Ayrıca, eski yazılarımdan birinin de konusu olan İzmir Bergama Dikili'nin Sn. Belediye Başkanı, halka bedava su verdiği, öğrencilere ulaşımı parasız sağladığı için, görevini kötüye kullanmaktan mahkemeye verilmişti. Neyse dava bitmiş. Sn. Belediye Başkanı beraat etmiş. Keşke her belediye başkanı (özellikle AKP li
Belediyeler) böyle faydalı olabilse.

Hoşçakalın.,

31 Mart 2010 1-2 dakika 138 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar