Gençliğe Dair

'Gençlere hayalleri gerçek görünür. Önemli olan, onlara gerçeğin ne olduğunu anlatmaktır.'

Ne de doğru söylemiş Bossuet. Gençlik hayatımız boyunca vereceğimiz en değerli ürünlerin oluşacağı zamandır. İnsan kendisini gençliğinde yontar, ileriye dönük bütün temellerini genç iken atar. Bundandır ki yaşın değeri bilinmeli, bugünlere bir daha geri dönemeyeceğimiz için yaşamımızı ona göre yönlendirmeliyiz. Genç yaşımızda ektiğimiz her tohumun ileride hayatımızı şekillendireceğini, belki de her meyvenin gençlikte yapılanlarla taçlanacağını bilmeliyiz.

Pişmanlıkların, aşkların, sevdaların, isyanların hayat boyunca en fazla olduğu zamandır gençlik yılları. Her şey fazlasıyla yaşanır, amaçlar hep aynıdır. Gelecek telaşı pek yoktur gençlerde. Hep bir ?günü yaşama' esasıyla devam ederler yollarına. İleride neler olacağını pek de takmazlar kafalarına. Yerler, içerler, gezerler, tozarlar... Kimi zaman aşkları için yeri göğü inletirler... Bilmezler ki ileriki yaşlarında vazgeçmek istemedikleri hedeflerinin oldukça değişeceğini. Bilmezler ve böyle yaşamaya devam ederler. Kaygısız, tasasız, hayatın gerçeklerinden uzak, toz pembe dünyalarındaki değerleri o kadar önemlidir ki onlar için, bu gibi değerleri yüzünden ne bir gerçekle karşılaşır yüzleri, ne de uğruna vazgeçtikleri şeylerin bir gün yok olacağı düşüncesini bilirler...

Gençler için tek değerli şey yaşadıkları andır. (Tabii bazı gençleri bu düşüncelerden tenzih ediyorum, her insan aynı değildir.) Yeter ki yaşadıkları şu an istedikleri gibi geçsin ve yine istedikleri gibi sonlansın. İstedikleri her şey yanlarında olsun, eksik gedikleri olmasın...

Aileler de bunlar için uğraşmaz mı zaten, hep çocuklarının iyilikleri için kendi mutluluklarından vazgeçerler.

Gençlerin diğer bir sorunu da ailelerine yeterince değer vermemeleridir. Zaten gençliğin, genç olmanın tadı burada değil midir ki; asi olmak, aileyi, büyükleri takmamak, hep başına buyruk yaşamak... Ama gün geçtikçe, yıllar ilerledikçe, yaşlar kemale erdikçe geçmişteki bu gibi düşünceleri gülünç gelecektir onlara. 'Gençlik işte!' derler belki. Yaptıkları hataları ?gençlik'lerine verirler. Daha toylardır o zaman. Herkes gibi gençlik hatası yapmışlardır.

Bütün yaşananlar, yaşın olgunluğa ermesiyle silinip gider, her şey unutulur.. Gençliklerini adam akıllı yaşayanlar mutludurlar, yaşayamayanlar ise pişmanlıklarıyla dizlerini ovalarlar. Ki zaten insanın genç iken yapabildiği her şey çok önemlidir.

Gençlik sihirli, altın bir bileziktir. Takmasını bilene, yaşamasını bilenedir gençliğin değeri.. Ondandır ki bir genç olarak, ?anı yaşama'yı değil de, ?anı dolu dolu yaşama'yı seçiyorum. Ve biliyorum ki, benden yana düşünen bir genç nesil bu dünyanın merkezinde olmayı hak ediyor.

07 Temmuz 2011 2-3 dakika 88 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar