Genel Düşünce

İktidarların bencilliği zamanla ortaya çıkar. Sütten ve Gülistanlıktan sonra farkına varırlar ne kadar güçlü olduklarının. Bu farkına varma durumu ağır ağır iktidarları halktan kopmadık biz deselerde, koptuklarının yoluna girdiklerinin resmi belgesi olur çıkardıkları yasalarla. Dünya işleri gariptir. Bu işler iktidarları sever kendi çıkarlarını korudukları sürece. Halkta böyledir. Medeniyetin ruhu kaybolduğundan beri o muhteşem ruhun güzelliğini çıkarlarıyla değiştirmişlerdir. Nankörlükse had safhadadır ama bunu anlatmanız için çok zorlu yollardan geçmeniz gerekir.

Bir yandan demokrasinin tanımını yapacaksınız o konu üzerinde atıp ve çok çok tutacaksınız bir yandan da tek parti düşlerinde yaşayacaksınız. Gerçi demokrasinin anlamı çoğulculuk mu? Çok seslilik mi?

Monarşi özlemi, İmparatorluk özlemi, Padişahlık özlemi, ve Dindar Nesil özlemi merakımı gidermek amacıyla soruyorum; sizler domokrasi konuşurken, demokrasiye ters düşmez mi?

En'lerde Uç'larda Ülkeyi yönetmek ve ardına bakmamak. Cumhuriyet için çok partili dönemlerde yaşamak, Cumhuriyet için ölenleri düşünmek Cumhuriyet için tüm Kapitalist ve Sermayenin uşaklarına katlanmak pahalıya mal olur.

Bir taraftan da Atatürk'ün Bursa Nutku usumda. O nutuk bir isyan bir haksızlık karşısında.
O nutku zamane nesillerinin okumasını istemem çok şey değildir. O Bursa Nutku varsayalım ki,
tüm Nutuk'un bir başına özetidir.

Bir kapının Fanatiki olmak ama yine de eminim ki gelişmelere dar çerçeveden baktığımızın resmidir.

Bazı insanlar vardır Din/Maneviyat adı altında ezberledikleri fikirleriyle önüne gelene posta koyarlar.
Bu fikirleri dayatırlar. Bu bazı insanlar ikide bir laf arasında "Benim Şeyhim veya Hocam veya Veli Nimetim" derler ve ne ki bu adamların ellerinin öpülmesinin gerektiğini ve olgunlaşma yolunda
ilk adımın atılması gerektiğinin üstüne basarlar. Bu kölelik mi yoksa bağlılık mı yoksa esaret mi?

Bazı insanlar vardır. Derler ki; en iyi bildiğiniz din kendi bildiğinizdir.

Aracısız lekesiz ve saf...

Allah Kur'an Peygamber...

Müslümanlık yolunda Cihat için savaşanlarda acaba Demokrasi ve Cumhuriyet uğruna şehit düşmediler mi?

15 Şubat 2012 1-2 dakika 181 denemesi var.
Yorumlar