Genel Yönetim

Hayalim,idealim ve kendime verdiğim sözüm,yeminim:genel yönetim.İlerde bir gün Allah nasip eder de geçersem o koltuğa,ilk icraatım üç yıldan fazla kadroda adam tutmayacağım.Bu onları işten çıkaracağım anlamına gelmez,vicdansız ve imansız biri değilim,çalışmak isteyenler girişi yapılarak işlerine devam edebilirler.Peki neden?

Uzun yıllar aynı iş yerinde çalışanlar monotonlaşıyor,hemşehricilik,adam kayırmacık, yalakalık,haksızlık başlıyor ve işçi,dokunulmazlığı varmış gibi" nasıl olsa beni kovamazlar tazminatım var" diyerek inatlaşmaya,efelenmeye başlıyor.Artık orasını resmi bir iş yeri olarak değil,ailesi gibi görüyor,rahata alışıyor ve apayrı bir cumhuriyet kuruyor,oysa bu yaklaşım işveren açısından çok sakıncalı sonuçlar doğuruyor.

İkinci hayalim,belirli bir yaşın üzerindeki kimseleri işe almamak.Peki neden? İş,yaş ile çok uyumlu olmalıdır çünkü her yaştakiler her işi yapamaz,işin sorumlulukları,riskleri,gerektirdikleri vardır.Siz hiç doksan yaşındaki bir öğretmenin veya doktorum part time çalıştığını gördünüz mü,ya da elli beş yaşındaki kaleciyi? Dedeniz ya da nineniz yaşındaki bir garsona sparişi verip çabuk olmasını isteyebilir misiniz?Gücü yeten gücü yettiği işte elbette çalışacaktır buna itirazım yok ancak yaşını bahane ederek yan gelip yatanlar da var.

Üçüncü hayalim yemek konusu,o kadar zoruma giden bir konu ki bu...Evinde doğru dürüst yemek yapmayanlar veya yapmasını bilmeyenler,iş yerindeki yemeklere burun kıvırıyor,bir de utanmadan "bugün de aç kaldık"demeleri çıldırtıyor adamı,zaten israf diz boyu,sorsan müslümanım derler.Günlük yemek ücretlerini vereceğim tabi ki.

Anket yemekçiliğini başlatacağım,bu şu demek:açık büfe olan yemeklerin menüsünü belirli saatlerde yapılacak olan anket sayesinde müşteriler belirleyecek.Böylece bazı şikayetlerin önüne geçmiş olacağım.

Her ay sadece departman müdürleriyle değil tüm personellerle toplantı yapacağım çünkü başarı ekip işidir.

10 Nisan 2024 1-2 dakika 124 denemesi var.
Yorumlar