George Soros'un Paracıkları!

ABD li para spekülatörü (üçkağıtçısı) George Soros, 1930 yılında, Macaristan'da doğdu. Yahudi asıllıdır.
16 yaşına geldiğinde, Macaristan naziler tarafından işgal edilince, ailesi ile birlikte İngiltere'ye kaçtı.
Londra'daki"School of Economics" de ekonomi eğitimi aldı.
Bu dönemde, Karl Poppe ve ultra liberallerin hayranlığını kazanmış Fredrich Von Hayek'ten "Açık Toplum Düzenini" öğrendi.
1956 da ABD'ye yerleşen Soros bu bilgilerinden yararlanarak, spekülatif para hareketlerinden çok büyük paralar kazandı.
Sonra da bu paraları, dünya'da bir açık toplum düzeni kurmak için kullanmak amacıyla çeşitli fonlar kurdu ve gözüne kestirdiği ülkelere paralar akıtarak, istediği düzenin kurulması için harcamaya başladı.
Bu yüzden bazı çevreler onu hayırsever olarak tanımlarken, gerçek yüzünü gören çevreler de bu yardımların gerçekte siyasi amaçlı olduğunu anladılar.
Aslında Soros siyonist tek bir Dünya Devleti kurmak ve yönetmek mi? istiyordu.
Soros hangi ülkeyle ilgilense ve gitse, arkasından o ülkede siyasi krizler, iç karışıklıklar, isyanlar, ve toplumsal patlamalar meydana geliyordu.
Bu arada pekçok kişi de onun ABD ve AB ajanı olduğunu ve bu ülkelerin çıkar politikalarına hizmet ettiğini düşünüyordu.
Soros, ABD politikalarının, ortadoğu'da ileri bir karakol olarak gördüğü Türkiyeyi de unutmadı. Açık Toplum Enstitüsü İstanbul Şubesini kurdurdu.
En büyük desteği de, sözde solcu aydınlar, bazı patronlar ve dinci ümmetçi kişi ve tarikatlerden gördü.(Fethullah Gülen okulları ile Soroscuların çevirdiği işler arasında paralellikler olduğu, bazı Türki Cumhuriyetlerde, bu okulların, kapatılıp, Fethullahçıların tutuklandığı haberleri ortalığa yayıldı.)
Açık Toplum Enstitüsü, AKP iktidarı tarafından çıkarılan yeni vakıflar yasasından faydalanarak,daha sonra adını Açık Toplum Vakfı olarak değiştirdi.
Bu vakıf aracılığı ile istedikleri kişilere, istedikleri konularda paralar dağıtarak araştırmalar yaptırdılar. Ayrıca, Soroscular,(Küreselciler ve ümmetçiler) Ermenilerden Özür Kampanyasını da düzenlediler.
Malum, "taraf" lı medya organlarında, malum kişiler halen boy göstererek Açık Toplum İdealine hizmet ederlerken, ekonomik bunalımdan da yararlanan Soros paracıklarına para katıp, piyonlarına dağıtmayı sürdürüyor.
Bir taraftan da G 20 zirvesinden istediği gibi kararlar çıkmazsa, zaten çökmüş olan sistemin (vahşi kapitalizm) çökeceğini iddia ederek insanların gözünü korkutmaya çalışıyor.
Gerçeği görebilen bir gurup iyi insan da polis copu yiye, yiye toplantıyı protesto etmeyi sürdürüyor.
Keşke ben de onlara katılabilseydim.

01 Nisan 2009 2-3 dakika 138 denemesi var.
Yorumlar (2)
  • 15 yıl önce

    Bugün, maalesef bir gösterici çıkan olaylarda ölmüş.

  • 15 yıl önce

    G 20 den yeni bir dünya düzeni değil, batan vahşi kapitalizmi ayağa kaldırmaya çalışan kararlar çıktı. Yani yine Soros'un istediği oldu.