Gerçek Suçlular Biz Yetişkinleriz

Şu tinerci çocuklar toplum yaşamımızın en büyük sorunlarından ve ayıplarından biri bana göre, birkaç kere benim önüme de çıkıp para istediler. Çektikleri tiner ve baliden ayakta zor duruyorlardı. Ben sokağa çıkarken bu gibi durumlarda çantamı alıp kaçmamaları için sürekli cebimde para taşırım. Hemen çıkarıp verdim ve uzaklaştım.
Yaş ortalamaları da genellikle 8 ile l7 arası.
Çoğunluğu aile problemlerinden sokağa düşmüş, zavallı çocuklar.
Bu çocukların içinde bulunduğu durumdan biz yetişkinler hepimiz sorumluyuz.
Ben şahsım adına çok üzülüyor ve utanıyorum.
İstanbul'da üç tinerci çocuk para ve sigara isteklerini geri çevirdiği için çıkan kavgada yaklaşık dört yıl önce genç bir subayı bıçaklayarak öldürmüşlerdi.
Aldıkları çeşitli cezalardan sonra serbest bırakılan bu çocuklar, içeride hiçbir ıslah çalışması görmemiş, kendilerine hiçbir olanak tanınmamış.
Dışarıya çıkınca aç ve çaresiz kalan bu gençler tekrar tinere, dilenciliğe ve tehlikelerle dolu karanlık sokaklara birer kronik suçlu potansiyeli olarak geri dönmüşler.
Bugün yine bu çocuklardan birkaçı onaltı yaşındaki bir genç kızı kaçırarak tecavüz edip, yaşamını karartmışlar.
Ne olacak böyle, bu çocuklar tedavi edilip, topluma kazandırılmadıkça, kısır döngü sürüp gidecek.
Sayın, Başbakan yeni evlenenlere üç çocuk yapmalarını tavsiye edeceğine, önce sokaklara düşmüş bu çocukları kurtarıp, topluma kazandırmak için birşeyler yapsa ya!
Hani bir lastik reklamı var, sloganında çok doğru birşey söylüyor.
"KONTROLSÜZ GÜÇ, GÜÇ DEĞİLDİR." Cahilce dünyaya getirilen bu çocuklar iyi bakılmazlar, eğitilmezler ve sokaklara itilirlerse, toplum için tehlikeli, kontrolsüz bir güce dönüşürler.

17 Kasım 2009 1-2 dakika 138 denemesi var.
Yorumlar