Göklerden Bir Ses

Ben gecesi sisli karanlıklara karışmış maziden geliyorum. Ben ki; adımı tarihe yazdım bu güne sesleniyorum. Dinle ey milletim!



Ben sana unutturulan zamanlardan geliyorum. Sen beğenmezken dünkü ekmeği ben küflüsünü bile bulamadım. Sen ziyan ederken her şeyi ben aç susuz kaldım. Bıyığı bile terlememiş çocukken ana kucağından çıktım. Söz konusu vatan dediler teferruata bakmadım. Nenemin dizinde masal dinliyordum, mahşer ateşlerinde yandım. Rengi kanım kadar kırmızı ay yıldızlı hilal, bayrak yârim oldu ülküm istiklal. Sen lüks otomobillerde geziyorsun ben kağnı arabasında.



Sen ışıklı caddeler de ben dağlarda. Sen markalı ayakkabınla ben yırtık postallarla. Sen yaşayasın diye bu gün özgürce, ben şehit edildim dün zalimce. Şimdi bak etrafına şu gökdelenlere şu pırıltılı vitrinlere. Çağ değişti de, niyetim iyi niyet, şu uyduruk modaya uy. De ki bu medeniyet. Vazgeçmişsin kimliğinden Türk'üm diyemiyorsun. Aklın bu kadar mı karıştı doğruyu bulamıyorsun? Hani uğruna can verdiğim sınırlar, hani türkülerim al yazmalı kızlarım?



Hani yeşil ormanlarım o tertemiz kıyılarım? Binlerce yıl anlatılsa yetmez, kurtuluş destanıma. Bu kadar genç mi yazılmıştı ölüm alnı ma? Sen başın dik vicdanın hür, yaşayasın diyeydi çabam, kar da buz da üşüdüm yoktu sırtımda bir abam.
En ağır şartlarda bu vatan için savaştım, unutma beni diye adımı tarihe yazdırdım. Kırıldım incindim kemiklerim sızladı, ruhumun makberin de sitemim çınladı.



Sen gafil sen ki; atalet içindesin uyuşturulmuş beyninle kendini kaybetmektesin. Ben gecesi ay yıldızlı tarihten geliyorum. Ben hatırla artık diye göklerden sesleniyorum. Adım Ahmet, Mehmet, Ali, Hasan. Doğudan, batıdan, Anadolu'dan yurdu için can veren binlercesinden biriyim. Ben bu mukaddes vatan için şehit olmuş ceddinim.



Hatırladın mı şimdi? Ben Gelibolu Ben ÇANAKKALEYİM!!



Gülcenaz



VARLIĞIM TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN!

18 Mart 2015 1-2 dakika 27 denemesi var.
Beğenenler (2)
Yorumlar (2)
  • 9 yıl önce

    Gözünü kırpmadan cepheye giden on beşliler ve zamane gençlerini gözümün önüne getiriyorum dünyadan bihaber sadece hayatı gülmek eğlenmek zanneden bir dolu amaçsız genç kitle. Onlar öldüğü için biz burada rahat yaşıyoruz ve o hüzün dolu günleri unutmamamız lazım. Tabi hepsi böyle değil gençlerin bizim lafımız duyarsız gençlere. Güzel bir yazıydı kutlarım Şükran hanım içtenlikle...👍

  • [1👍👍👍👍👍

    Cehaletin oyuyla saltanat kuran, Canını korkusundan canları kıran Bu son fırsat deyip,bütçe savuran başımızda durdukça,iflâh olmayız..

    Bu kadar gerçeği yaşayan eski kuşak, yeni kuşağın israfına dayanmak zorunda değildi. Amma oldu. Hey demokrasi nelere kadir değil Bu manidar anıları dile getiren yazarımıza şükranlarımı bildiririm..