Gönül Dağı

Gönlümün tepelerinde geziyorum seninle..zirveye ulaşamasak da, bu yolculukta seninle var olabilmenin tadına varıyorum..ansızın dalıyorum sevgili!..yağmur olup akıyorum içime doğru..anlatamadıklarım var elbet benim de, içimde ukdeler..ama işte senin sevginle, kanıyorum bir kez daha..Hem sevgiye, hem dostluğa..aldanmadan, aldatmadan, sonsuza..

Şu dünyada en güzel şeydir bir dost yürek..ikiz kardeş gibi benzeşmek..anlatmadan anlayan, bir bakışla kaynayan, suskunluğunda fırtınalar saklayan bir yürekle, demlenmek..ikindi vakitlerinde içilen bir bardak çay gibi, sıcaklığa akmak..seninle hayallere dalmak sevgili!..sanki yanımdaymışsın gibi...anlatmadan ben, anlamış gibi senn..

"Bir kere sevdi mi, göze almalı her şeyi insan.. özlemle dakika saymayı bilmeli her an..oysa sevdim demek değildir aşk sadece..asıl sevdikten sonra başlar büyük karmaşa..özlemek nedir bilir misin sevgili?..bir telaş içinde beklemek?"..

"Tek yürek olmak için, bir ömür beklemektir hayat"..Sana en çok benzeyenle, farklılıklara rağmen aynileşmektir..Tamamen aynı olmak değil aslında, ayrılıklardan ortaklıklar çıkarmaktır sevmek..Gönül dağında, komşu olmaktır..

"En büyük kasırgaları yürekte yaşarız bu yüzden..hep sevdiklerimizi kaybetmekten korkarız..feda etmenin ardında gizlidir oysa kavuşmalar..korkusuzca bekleyişlerin ötesinde...yüreğini feda etmiş bir insan..aşınca engelleri..kalır mı bir başka duvar?..ölümü, öldürmüşse içinde bir kere"..

Etten, kemikten bir bina ise aradığımız, dünya betonlarla dolu...yeşilliğe hasret kalmış yüreklerimiz.. aramasını bilenler için, güzel ruhlar da var..eninde sonunda birbirine layık ruhlar, birbirini karşılar..ansızın buluşmalarla hayat, sobeler yürekleri..bir saklambaca döner ruhlar için dünya oyunu..kaçmak da kovalamak da faydasız olur öyle ki..

"Helal mutluluklara varmak için günahlardan geçeriz her dem..Cennet; günahların ardındaki tevbede gizlidir hep bu yüzden..Cehennemden geçmeden varılmadı cennete..ızdırap çekilmeden, gidilmedi sevgiliye.. fani sevgili, ebediye bir basamak..sonsuza tutunca umudunu..Güzel sevgili bir nefes..

Aynama baktım seni gördüm..Sana baktım kendimi..sevince ben, devirdim şişeleri..çıkmaz sokaklara inat, bir bir engelleri..sonu sonsuzlukla bitecekse hayatın, vuslat da vardır elbet..Derinden sevenler için, derin buluşmalar da olacaktır elbette..

"seni saklıyorum şimdi içimde..üşüme diye iyice örtüyorum..Bitmesin diye sonsuzluk rüyam..ben dünyaya hiç uyanmıyorum..cehennemde başlayan düşlerimi hep cennette bitiriyorum..ateşlere saldığım yüreğimi ben, seninle söndürüyorum..Bugünlerde bir yanıp, bir sönüyorum"..

"dünyaya açtığımdan beridir gözlerimi, ruhum elemden hiç ari olmadı..evhamlar sardıkça olur olmaz, inleyen yanlarım hiç susmadı..hep çınlamalar geldi belli belirsiz..sevdikçe, daha çok sevdikçe, korkular katmerlendi, şeksiz"..

yine de deli gönül sevmekten uslanmadı.. şefkat tokatlarına rağmen, kapıdan ayrılmadı..en derin travmaları sevince yaşadı bu yürek..sevince her insan, bir bedel ödeyecektir elbet..

Bedelim sensin, mükafatım sen!..çözülmeden, anlaşılmış derin bulmaca sen!..hoşgörü ikliminin, vefa yoldaşı sen..günahlarımın ardındaki samimi tevbem sen..hep sen..hep senn!..ama sanma bunlar senden..Sevince kulunu, sevdiren Rahman!..

"Bu kadar çok sevilmiş olmanı kıskanıyorum şimdi bir bilsen..Seni bana lutfedeni, sena ediyorum her dem"..

Gönül dağı rengarenk şimdi..yollarda çiçekler..seven kulları bekler, nice yokuşlar..zirvelere ızdırapsız varılmadı hiç..sonsuzluğa, dünyada kanılmadı şimdiye kadar..ben seni sonsuz buldum..sınavıma, razı oldum..

Aşkı acizlikte, vuslatı sonsuzlukta buldum sevgili!..Ben Rahman aşkına seni çok sevdim..Günahımı bildim, aşk için sevaplarımdan geçtim..azizliği zelillikte buldum..sevince yok oldum..varlıktan hep seni sordum..bugünlerde sen oldum sevgili!..sen de sükun buldum..Nice yolllardan sonra ben gönül dağında huzur buldum...

http://www.dailymotion.com/video/xbugf1_neyet-ertay-eski-tay-plak-gonul-day_music

26 Mart 2011 3-4 dakika 243 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (1)
  • 13 yıl önce

    Gönül dağında,huzur bulamayanlara gelsin bu yazınız. kutlarım sizi👑👍😙