Gönüllere Akmak

Gönüller akmak, coşmak gönülleri açmak ve sevindirmek kadar mutluluk verici ve haz duymak ve haz vermek dünyada en güzel bir haslet ve duygudur. Gönül adamı olmak ve hazcılık ilkesini benimseyerek insanları, dünyayı haz ederek bakmak ve hazır kıta gibi bekleyerek muhtaç olan gönüllere akmak hatta hizmeti başkalarından isteyenlere-hazır mezarın ölücüsü olanlara- hazin gönüllere hazinelerle dolu bu Gönüllülükle coşmak koşmak hayatta en birinci vazifemiz olmalıdır. Yoksa hazinenin anlamını, hazine bonosu, hazine kâğıdı gibi anlayarak kâğıt olarak görmek ve bilmekten başka hiçbir anlamı olmaz. Hazine altın ve değerli elmaslar olarak adlandırırsak bunları bulmaya belki ömrümüz yetmeyecek ama gönüllerimizi; gönüllere açmak sevindirmek, mutluluk verici olmakla donatırsak en değerli hazine budur ki buda aranınca hemen bulunacak bir hazinedir.
Hayatta her an duygu alışverişinde olmak için çekinmeden karşımızdaki ile samimi ve dürüst olarak insanca yaklaşımda bulunarak yaklaşılmalı ve bu duygu akışını sağlayarak duygu dönüşümünü sağlaya biliriz. Bu yaklaşım bazen ters tepki verebilir toplum ve kişiler buna hazır olmadığı için garipseyebilir yılmadan usanmadan bu kararlılıkla devam edilmelidir. Burada duygu sezişini çok iyi bilmeli ve gönlümüzde gözlemlemeliyiz ve duygu tonlamasını hissettirecek bir sesle konuşarak bir duygu uyandırışı içinde olmalıyız. Vurgu, duygu vurgusu çok önemlidir bu vurgu duygu yatırımına götürür, en mükemmellide budur. Yatırım sadece maddi olmamalı, kâğıtlara maddi yatırım yapmak sonu iflasa giden bir yatırım olur ki sadece kişisel olur ve topluma bir şey kazandırmadığı gibi kişiyi de bir süre sonra mutsuzluğa ve monotonluğa sürükler ki... Sonu hazindir. İnsana yatırım yapmak en doğrusudur. Düşünün, insanlarla duygulanım uyumluluğu içinde yaşadığını hayal edin. Bu duyarlılıkla beraberce muhabbet ettiğinizi tüm sıkıntılara omuz omuza vererek birbirinize, birbirimize duygusal destek olduğumuzu düşünün..Bu yatkınlık ve doyumla beraberce coştuğunuzu ve gönüllere aktığınızı düşünün..Gerçekçi bir yaklaşımla gönülden hissederek ve duyarak sırtımızdaki yükleri paylaştığımızı düşünün ve hayal edin..Korkmayın, gerçekleşecek bir hayaldir bu, düşününce korkmayın yaklaşın birbirinize.Ne kadar güzel ve harika bir durum değil mi?Ne dersiniz?
.28.03.2013 SAAT:03:30

06 Nisan 2013 2-3 dakika 29 denemesi var.
Yorumlar (2)
  • 11 yıl önce

    Durağansız, olağan , rahat akışıyla muhteşem bir yazı okudum.Candan kutlarım sayın hocam gönül emeğinizi. Teşekkürler ederim paylaşımınız için.Selam ve saygılarımla.