Günah Çıkarma Kabini Değil Yüreğim

Başka yüreklerden kapı dışarı edilmişliğiniz, ayaklarınızın kirinden belli. Kim bilir hangi yüreklerde ısıtmaya çalıştınız üşüyen ellerinizi, ayaklarınızı. Kim bilir hangi enkazlarda bulmaya çalıştınız dağılan parçalarınızı. Ve kim bilir kaç yüreği enkaza çevirdiniz, ölmüş bir aşkın izlerini ararken.

Hah şimdi de sıra bana geldi öyle mi ? Yüreğime yıkım emri mi vereceksiniz ? Be heyhat ne haddinize ! Benim yüreğim zaten enkaz, yıkıntılar arasında kayıp gülüşlerim. Şşşt sakın, sakın, koşmayın kirli ayaklarınızla, yüreğimin koridorlarında. Umuma açık mesire alanı değil yüreğim. Dokunduğunuz her yerde parmak izleriniz kalıyor. Ve ben kolay silemiyorum anlıyor musunuz ? Ben kolay unutamıyorum. Kurduğum toz pembe hayallerime, ellerinizin karası bulaşıyor. Arıtamıyorum anlıyor musunuz ? Hayallerim siyaha çalıyor. Feleğim şaşıyor adeta, Gecelerim, gündüzlerime karışıyor. Çoğunlukla gündüzleri mutsuzluğumu susturmak için uyurken, geceleri sevgiye aç çocuk yüreğime sövüyorum. Bu kaçıncı keşke diyorum, bu kaçıncı pişmanlık. Vazgeç artık ! Bu dünyaya sana ait olmak için gelmiş beyaz atlı o prens yok. Herkesin herkesten var bi darbesi. Herkesin sinesinde ölmüş bir aşkın hayaleti gizli. Senin adın hiç bir yürekte gizliden gizliye anılmıyor. Anılsa çınlardı kulakların. Senin adın hiç bir defter sayfasına özenerek yazılmıyor. Kimsenin alfabesi senin adının harflerinden oluşmuyor. Kabul et artık diyorum. Senin ruh ikizin ya arafta sıkışıp kalmış, ya da, belki de anne karnına küçük bir cenin olarak düştüğünde idamına karar kılınmış. Böyle böyle nice düşünceyle kanatıyorum içimde masum kalmış her bir köşeyi. Sonra fiilleri birbirine karıştırıyorum. Su içmek için gittiğim mutfaktan, elimde boş su bardağıyla geri dönüyorum. Gülmek için açtığım komedi filminin ortasında hıçkırıklara boğuluyorum. Korkmak için tüm ışıkları söndürüyorum lakin, içimdeki zifiri karanlıktan daha aydınlık buluyorum dünyanın karanlığını, korkmuyorum.

Ben yüreğimdeki insanları kolay öldüremiyorum. Anlıyor musunuz ? İşte bu yüzden kirli ayaklarınızla koşmayın yüreğimin koridorlarında. Yorgunum zira. Gayeniz kirlenmiş uzuvlarınızı yüreğimin masumluğunda yıkamaksa eğer, Üzgünüm yanlış adres ! Günah çıkarmak istiyorsanız bir kiliseye gidin. Ben, ne yaralarınız için doktorun yazdığı bir reçete, ne de son çare diye koştuğunuz günah çıkarma kabiniyim. Şimdi çekin kirli ellerinizi, ayaklarınızı yüreğimin eşiğinden. Umuma açık mesire alanı değil yüreğim.

23.10.2012 / Salı / 00:27

23 Ekim 2012 2-3 dakika 17 denemesi var.
Beğenenler (2)
Yorumlar (2)
  • 11 yıl önce

    Ben yüreğimdeki insanları kolay öldüremiyorum. Anlıyor musunuz ? İşte bu yüzden kirli ayaklarınızla koşmayın yüreğimin koridorlarında. Yorgunum zira. Gayeniz kirlenmiş uzuvlarınızı yüreğimin masumluğunda yıkamaksa eğer, Üzgünüm yanlış adres ! Günah çıkarmak istiyorsanız bir kiliseye gidin. Ben, ne yaralarınız için doktorun yazdığı bir reçete, ne de son çare diye koştuğunuz günah çıkarma kabiniyim. Şimdi çekin kirli ellerinizi, ayaklarınızı yüreğimin eşiğinden. Umuma açık mesire alanı değil yüreğim. sonu cok hoş. tebrikler.

  • 11 yıl önce

    Çok beğendim, yüreğinize, emeğinize sağlık... Kaleminiz daim olsun.