Günümüzde Evlik ve Akıl

---Günümüzde Evlik her ne hikmetse Artık değerini kaybetme safasına gelmiş yada getirilmiş gibi duruyor, İnsanlar Araba alırken yada herhangi bir şey alırken gösterdiği ilgi ve ihtimamı evlenir iken göstermez oldu gibi bir intiba uyanıyor insanda. Bu sebeple, Taksimde Tanışıp, Bey oğlunda ayrılanlar, Kadıköyde evlenip Modada boşananlar çoğalmış durumda, 4-5 yıl arkadaşlık ve flört etiği kişiyle yine 4- 5,Yıl evli kalmadan soluğu boşanma mahkemelerin de alıyor gençler sebebi ise şitdetli geçimsizlik denen suçlu, bir mazeret bularak boşananların sayısı her geçen gün biraz daha artıyor ve biraz daha korkutucu boyutlara ulaşıyor. Bunun için evlilik denen birlikte yaşama projesine akılda katılmalıdır, Ebeveyinin tecrübeleri ve görüşleri de dikkate alınmalıdır, Ana Babaların düşünceleri ve kararlarına da saygı gösterilmelidir. Bir-de günümüzde diploma evliliği denen evlilikler var ki bunlar ya yürümüyor yada zoraki yürütülmeye çalışılıyor bunun sonucunda da yine yıkılan yuvalar sönen umutlar ve dağılan aileler ve en '' Üzücü olanı'da ortada sevgiye muhtaç kalan ÇOCUKLAR'' oluyor. Evlilikte Kadına düşen görev hiçte kolay bir görev değildir,Yuvayı yapan dişi kuştur sözü ise bunun bir gerçegidir, Evlilikte hanım efendiler''yuvayı yıkıcı değil de yuvayı yapıcı özelliklerini unutmamalıdırlar burada bir Anahtar kelime vardır onun adıda ''Eşlerin bir birine karşı özveri ile gösterdikleri Fedakarlıktır'' Anahtar çümle ise şu dur;Küçük şeylerle mutlu olumasını öğren ve silğini büyük tut!. Tekbaşınayken mutlu olan birisinin mutluluğu evlendiği an o mutluluğu paylaşımla beraber dahada artar mutluluk ve huzur bereket sembolü gibi dir-ki paylaştıkca dahada artar ve çoğalır çoğaldıkca da huzur ve güveni beraberinde getirir onun için önce paylaşmayı ve birbirine güven duymalıdır eşler bunlar için hiç para da harcamanıza gerek te yoktur.

--Birde vitirin evliliğ vardır ki, Bunlar sevda masalıdır biz evleniyoruz türünden yapılan göstermelik TV,Proğramları sadece Reyting amaçlı olup gerçegi pekte çok yansıtmamaktadır, bu tür evlikler vitrin evliliği dememdeki sebep ise mağzaların vitrinlerinde sergilenen bir ürün nekadar kalırsa butür den yapılan evliliklerde okadar kalıyor gündemde onun için ben butür evliliklere vitirin evliliği diyorum. Günümüzde gençlerin önemli birkısmı'' Okumuş Yada okumamış kadın yada erkek olsun'' pekte fark etmiyor zaten depresif,hırçın, halinden şikayetci,problemli,mutsus, huzursuz, bunalımlı ve piskolajik bakımdan sıkıntı çekmelerinin nedeni adaletsiz gelir dağılımı iş b ulamama ve tüketim çılğınlığıdır ve birde Tv, lerde yayınlanan gerçekleri yansıtmayan bazı proğramlardır,bazı proğramlarda tartışmalar, atışmalar çok fazlada gerçeği yansıtmayan kıskançlıklar ve agresif hareketler konu ediliyor bilerek yada bilmeyerek yada isteyerek belkide istemeden reyting uğrurna kötü örneklerle dolu bir proğram ortaya çıkıyor, Butür yapımların, Birde faydası olduğunu düşünüyorum ki buda,Aklı başında evli olan kişilere eşlerinin kıymetini bilmeyi ve de fark etmeyi öğretmesi oluyor, Butür Filim yada proğramları izleyenler şu itirafta bulunuyor: çok şükür sonderece mantıklı ve doğal yollarla yapmışız eş seçimizi bu tür maskaralıklara düşmemişiz diyorlar!.

--- Evlilik insanı hamlıktan çıkaran pişiren,mayalayıp şekillendiren derli toplu hale getiren bir birlikte yaşamsal alan oluşturan bir kurumdur. Bekarlık sultanlıksa, ''Evlilik İmparatorluktur''. Yapılan bir araştırmaya göre,ABD'de 1950'lilerde boşanma oranı % 15'iken şimdi lerde araştırma sonuçlarına göre % 55' i geçmiş bulunuyor.. ABD yönetimi , üniversiteleri,Aile kurumunu ve evliliği yaygınlaştırmak için devamlı yönlendiriyor. Çünkü biliyorlarki evlilik dışı faliyetler Tarihte birçok süper gücü bitirmiş ve tarih sahnesinden silmiştir. Bu sahnede kalabilmek için Hem dinimizin hemde örfümüzün ve de özümüzün,geleneklerimizin geregini yapıp, Evlilik kurumunu ve bu kutsal birlikteliği muhafaza edip korumalıyız yoksa gelecekte bizlerde soyumuz-da tehlikeye düşecektir.Eşler evlilikte ben ''yok'' biz var prensibini öncelikli ilke edinmelidir,çeşitli meslek ve alanlarda istihtam edilen eşler birbirine tam güvenmelidir yoksa şüphe en beter vürüstür hem beyini hemde bedeni yer ve bitirir geriye kalan kapanması mümkün olmayan yaralar kalır. İşin Özünde ise Saygı ve Sevgi yatmaktadır, Kendimize neyi layık görüyorsak eşimizede onu layık görmeliyiz.

Evlİkle İlgili Hadisler'den alıntı
----4:35 - Eğer karı-koca arasının açılmasından endişeye düşerseniz bir hakem erkeğin tarafından, bir hakem de kadının ailesinden kendilerine gönderin. Bu arabulucu hakemler gerçekten barıştırmak isterlerse, Allah karı-koca arasındaki dargınlık yerine geçim verir. Şüphesiz ki Allah hakkıyla bilendir, her şeyin aslından haberdardır.

--Bütün müslimler ve müslimeler, müminler ve mümineler, kaanitler ve kaaniteler, sadıklar ve sadıkalar, sabirler ve sabireler, haşiler ve haşialar, mütesaddıklar ve mütesaddıkalar, Saimler ve Saimeler, ırzlarını koruyan erkekler ve kadınlar, Allahı çok anan zakirler ve zakireler, hep bunlara Allah bir magfiret ve ecir hazırlamıştır.

---04 Aralık 2013

06 Ocak 2013 4-5 dakika 61 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar