Güzel izmir

Tarihi kayıtlara göre, geçmişi sekiz bin yıl öncesine dayanan, Dünya'nın en eski iki şehrinden biri (diğeri İsrail'de bir şehirmiş, araştırmama rağmen adını bulamadım.)
Ege 'nin incisi. Türkiye'nin, en batısında yer alan, dışsatımı (ihracatı) ile dışalımının (ithalatı) denk olduğu, yani dış borcu olmayan tek şehri. Neresini eşelesen, altından bir uygarlık çıkan, doğduğum, yaşadığım ve ölmek istediğim, Güzel İzmir.
Denizi kız, kızı deniz, sokakları hem deniz, hem kız kokan İzmir.
Yazın sıcağında, yokuşlarında imbatın kol gezdiği, adını Amazon Kraliçesi İsmira'dan alan şehir.
Sn. Kültür Bakanı, Ertuğrul Günay'ın da biraz gıpta, biraz da öfkeyle eleştirdiği, iktidarın büyük uğraşlarına, baskılarına ve ambargolarına rağmen, bir türlü ele geçiremediği, genel geçer, yoz değerlerin kabul görmediği, ekonomik rantı sonradan görme para babalarının iştahını kabartan, şahsına munhasır denilen, adeta özerk, farklı bir şehir. Terkedilmesine, zulüm ve baskı görmesine, yalnızlaştırılmasına inat, giderek daha da güzelleşen şehir.
Belediye seçimleri yaklaştıkça baskılar artarak sürüyor. Örneğin, ödenek verilmediğinden metrosu bir türlü bitirilemiyor.
Bilmiyorum ne olacak? İzmir bu yapılanlardan bunalıp, teslim mi? olacak. Ya da herşeye rağmen, mücadeleye devam mı? diyecek.
Ehh!! Bekleyip göreceğiz, artık.

22 Şubat 2009 1-2 dakika 138 denemesi var.
Yorumlar (1)
  • 15 yıl önce

    Bekleyip gördük, şantaja, baskıya, ekonomik ambargoya teslim olmayıp daha da güçlendik. Yanıtlarını böylesine sert bir şekilde alacaklarını ummayan, kibirli şantajcılar da ne olduklarını şaşırdılar.👍