Hancı

...

Uzun yollardan geldim hancı!..Karmaşık sokaklardan..Yorgun düştü ruhum, günlerce yalnız dolaşmaktan..Güzel dostların yoldaşlığını aradım bir ömür, sıcaklığına kandım tekil aşkların..Aşkı tek bir kapıda aradım yıllarca, dost kapılardan mahrum kaldım..Bir ekmeği bölüşmek gibiymiş oysa "aşk"..Kırıntılarına eşlik etmek dost sofralarının, bir tas çorbaya kaşık sallamak, beraberce..Seyyah gibi dolaşmak her dost yüreği, bir şeyler almak gittiği her yerden; iyillik, dürüstlük, güzellik adına..Yolları bu yüzden daha çok seviyorum şimdi..Yeni yollarla, yeni insanlarla örtüyorum ruhumun dipsizliğini..Geceler, yalnızlık k/atmıyor artık kimsesizliğime..

Hancı!..Ben anlatayım sen dinle şimdi!..Bir yandan da ocağa odun atalım sürekli, sönmesin şu güz akşamında, hayallerimiz gibi..O hep yansın çalı çırpıyla da olsa..Kaymasın gözlerimiz bir an bile, üşüten karanlıklara..

...

Bu hana gelmeden önce yalnız oynardım tüm oyunlarımı, kendime anlatırdım çocukluk korkularımı..Büyümeye korkardım yollardan önce, zaman hep dursun isterdim, ben yol alsam bile..Sessizlik kadar ürperti verirdi seslilik!..Sanki, sanki üstüme yürürdü kalabalıklar..Anlatamazdım içimde dizilmiş noktaları, dışımdaki sonsuzluğa.Kuyruğa girerdi tüm noktalar, çıkabilmek için ait olduğu yere..Yine de kelimelere dönüşemeden kaybolurlardı ufukta, yarım kalırdı geleceğe kurduğum düşlerim..Bir hana varmanın özlemini büyütürdüm sessizce..Beklerdim hancı!..Senin kadar telaşlı, senin kadar sakin, beklerdim gizlice..

Neden bu kadar geç geldin? Diye sorma!..Bazen yollar, bazen yılllar gerekir güzellikleri keşfetmek için..Dedim ya!..Uzun yollardan geldim, ruhum dost hasretinden bitkin..Ateşe odun atalım hancı!..Üşüyorum..

Senin de yüreğin üşüdü mü hiç? En sevdiklerinin yolunu gözledin mi her akşamüstü? Sonuna geldiğini düşündün mü her şeyin, yıkıldın mı sen de ey hancı? Bir akşamüstü.. Bak gözlerin nemlendi, sen daha söylemeden..Bakışların ele verdi seni, daha şimdiden..

Bir bardak çay hancı!..Belki azalır yudumladıkça, içimizdeki sancı!..Aşarız ha ne dersin beraber, aşılmaz sandığımız dağları? Gel otur hele!..Anlattıkça hayat dökülüyor ellerime, bir sen oluyorum, bir ben..Birden karşı daldaki kuşa dönüşüyorum..Uçup gidiyor yüreğimden tüm acılar..Değil mi ki, sen hancı, ben yolcusuyum bu alemin, atıyorum dertlerimi birer birer seninle..Dinle hele ey hancı!..Daha diyecek sözlerim var sana, hiç söylenmemiş, tıpkı noktalar gibi..

...

Beni bulduğunda, buzullardan, çöl güneşlerine düşmüştü yolum..Kalbim kurumaya yüz tutmuştu, sevginin son damlası düşerken yere, alnımdan..Silmeye mecalim kalmamıştı sevgi damlacıklarını..Çöl yağmurları da olmasa artık inanmıyordum kuruyan sevgi damlalarının, hüzün bulutlarıyla yeniden yağacağına, kalbimin en çorak yerlerine..Akbabaların yarışını izledim yokluğunda, yüreğim parçalandı sevdikçe..Delik deşik edildim, kaç kere vurgunlar yedim bilemezsin hancı!..

Neden sonra, bir misafir gibi yaşamayı öğrendim..Her yürekte misafirliği, sevdikçe sevilmeyi..Evleri sahiplenmedim, seyredip geçmeyi seçtim, tekil aşkları terkedip..Bir odun daha at ateşe hancı!..Söndürsün yüreğimizdeki kini, nefreti!..Kimseyi ayırmayalım öyle ki, tıpkı diğer yolcu-hancılar gibi..Seyyah olup dolaşalım tüm yürekleri..

Bilirim ateş yakmaz ateşte yürekleri, sevdikçe çoğalır belki mutluluklar..Konuk oldukça yüreklere, söner karanlığın asi nefesi..Rüzgarı diner, üşüyen yüreklerin..Her seherde ötüşen kuşların şenliği sarar herkesi..Seni kendime ayna bildim hancı!..Kendimi bir yolcu..Çat kapı geldim işte, üşüyen ellerim, ışığa durdu seninle..Neden? Diye sorma hancı!..Bir odun daha at şimdi ateşe, karanlığı kovalım seninle..

...

Bak güneşin doğmasına az kalmış..Kurtlar, tilkiler geceden sıyrılmış..Birbirini sevenler, güne uyanmış..Tebessümün odama doğan güneş gibi..

Şimdi sen anlat hancı!..Dağılsın dünyanın gamı..Bir bardak çayla, yudumlayalım hayatı..Gökkuşağına boyayalım geceden kalan efkarı..Anlat hancı!..

30 Temmuz 2012

30 Temmuz 2021 3-4 dakika 242 denemesi var.
Beğenenler (4)
Yorumlar (3)
  • 2 yıl önce

    Emeğine gönlüne sağlık kardeşim muhteşem bir eser zevkle okudum selamlarımla.

  • 2 yıl önce

    Kutlarım Şule, kalemine sağlık

  • 2 yıl önce

    tebrik ederim Şule hanım...

    nicelerine dileklerim ve sevgilerimle