Hayali Arkadaşım

Yol puslu, görünmüyor ilerisi..Ruhlar küskün, seçilmiyor ötesi..Direksiyonda hayali arkadaşım, sen varsın..Seni sevenlerle birlikte, sonsuzluğa kaymaktasın..Doğru verilmiş kararların kadar, yanılgıların var senin de..Başlanmadan bitirilmiş sevdaların..

İşte sis yoğunlaşıyor..Direksiyona hakimiyet zorlaşıyor..Herkesin beklentileri var senden..Gittikçe tükenmektesin..Oysa hızlı yaşamayı seversin sen..Kolayca olsun istersin herşey..Yol engel oluyor hayallerine..Hayallerinde, sen mükemmel birisin..Böyle engeller sana göre değil..Sen bir prens ya da prensessin..

Üzgünüm hayali arkadaşım.Seni anlatmaya hızlı başladım..Lakin zaman çabuk geçiyor..Birbirimizi tanımamıza fırsat vermiyor..Bak şimdi de bahane, hızla akan zaman oldu..Bu akış için de yollar bile yoruldu..

"Herkesle iyi anlaşmak mümkün değil alemde.En sevdiklerimiz tarafından incitilmek, en ağırı imtihanın..Emeğine değil, yüreğine acır insan..Seçmekle, seçtirilmek arasında bocalar öyleki..Yıllar bekleyenleri beklemez..Geçen zaman ümit vadetmez fırsatları kaçıranlara.Beklentilerin gölgesinde üşürsünüz gün gelir..Başlayamadan bitişlere üzülürsünüz an gelir"..

"Hayali arkadaşım..Hayat hep iyi günler demek değil..Ama sadece zor ve karamsar günler anlamına da gelmiyor..Bilmelisin ki ümit ettikçe artacak iyi günlerin sayısı..Bu yüzden sabretmelisin herkes gibi..Direksiyon hakimiyetini bırakmadan..Amacımız hedefe varmak değil mi?..Sisli ya da güneşli hava, ne farkeder?"..
..

İşte yalpalıyorsun yine sağa sola..Yola rağmen, taşıyorsun oraya buraya..Henüz karar vermemişsin yolda gitmeye..Başka yollar arıyorsun durup durup kendine..Elinde olanları beğenmiyorsun belki de..Sana sunulmuş nimetleri görmüyorsun yeterince..Neyse, her neyse..

İşte yolda bir başınasın.İnmiş arabandan, telaşlardasın..Başın, iki elinin arasında..İlk kez, haykırışlardasın..Verilmiş, gecikmiş kararlarınla eyvahlardasın..Yol sakin bu defa..Sisler gitmiş..Güneş selam durmuş sana..Hadi el salla ona..Lakin tereddütlerin var hala..Korkak ve yalnızsın..Ama kimse kalabalık değil düşününce..Sen de herkes kadar şanslısın..Yenik başlamışsın sanki oyuna..Yenilmeyi baştan kabul etmişsin..Oysa oyun daha başlamadı..Sen başarmayı istemeyince, oyun hiç ilerlemedi..Bir adım atmalısın sen de herkes kadar..Bir söz söylemelisin, cihanı titretecek kadar..



Hayali arkadaşım hala yolun kenarındasın..Daha ne kadar düşüneceksin yolda yürümek için..Oysa ruhum aşina sana yıllardır..Tanıdık yüzlerin içinde hala saklanmaktasın..O kadar hızlı geçtinki yolları, göremedin işte yolda olanları..Onlar ki yıllardır seni beklemekteler..Hiç düşünmeden geçtiğin, adımları izlemekteler..Usta şoför edasıyla yol alırken bak, sen de elemlendin yolda kaçırdıklarından..

Yoldasın, yolcusun, yol gibi uzun, yol gibi telaşlısın..Yollar kadar geniş, yollar gibi düşüncelisin..Yola dur şimdi..Yola vurul sen de herkes gibi..Bırakmadan direksiyonu, daha sakin ilerle şimdi!..Gör seni sevenleri..Uğruna, ömür yenileyenleri..Bitmesin diye güzellikler, senli mevsimlere ömür ekleyenleri..

Dön bak geriye..Toplayıp mazini şimdi yeniden ilerle..Haydi artık üzülme!..İyi günler ilerde..İyi günler ilerde..

03 Temmuz 2011 2-3 dakika 243 denemesi var.
Beğenenler (2)
Yorumlar (1)
  • 13 yıl önce

    Koskoca evrende her aktan karadan ne varsa kendini bulup çıkaramazsa dünya, ne yol kalır ne de yolcu. Bu bakımdan kendini ille birşey sanmalı insan..Hiç birşey ve herşeyden evveli, insana saymalı ki, (Hani kendini ne sanıyorsun diklenmelerine eğer ki kendini bulmuş ve kabullenmiş gönül zenginliğinde sayansa) sonra insana dair herşey, (Yol yapan ve yaptığı yollarda yolcu yürüyen herşey ) olabilsin.. Bu noktadan bakarak...Dünya yüzmilyarlarcasının arasından nerde yol bulup niye yolculuk ediyorsa orda ve o sebebe.. İnsansa haydi haydisine amenna... Değil mi Sevgili Meryem..?