Hayaller Paris

Bana istediğiniz kadar kızın,gönül koyun ama gerçekler asla değişmeyecektir.Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar demişler, kovabilirsiniz ancak benim kovulmam sizin hatalı mantığınızı haklı çıkartmaz.Sevmeyebilirsiniz beni zaten herkes herkesi sevecek diye bir kural yok,kendimi sevdirmek gibi bir gayem de yok.Yeter ki vicdanlı,anlayışlı ve sabırlı olalım.

"Vicdan,insanın içindeki Tanrı'dır."der Victor Hugo o halde yaptığımız her işe Tanrı tanıklık yapmaktadır bunu unutmayalım.

Şefin birisi diyor,maaşım kırk bin olmazsa işi bırakırım.Kimse kimseyi zorla çalıştıramaz, istediğiniz zaman bırakabilirsiniz ve asla yerinizin doldurulamayacağını düşünmeyin;el,elden üstündür,sizden daha yetenekli,daha zeki,daha karakterli ve daha vizyon sahibi birileri mutlaka gelecektir. Şeflik stresli bir iş kabul ediyorum ancak istediğin zaman ofise geçip oturabiliyorsun,masanda çay,kahve ve sigara eksik olmuyor ayrıca istediğin yemeği de yiyebiliyorsun,bazen üniforman bile kirlenmez.Asgari ücrete yüzde kırk dokuz zam geldiyse,senin maaşına da aynı oranda zam gelmez ki,asgari ücretle çalışmıyordun ki zaten.

Asgari ücretin üç katı maaş alıp onlar kadar çalışmayan nice müdürler biliyorum.

Önce şükretmek lazım aldığımız paranın bereketi olması için,aç gözlü olursak o gözleri mutlaka bir gün toprak doyuracaktır.Günlük on iş yapmayanlar on beş bin civarında maaş alıyor şuan. Muz serasında çalışanların yevmiyeleri beş yüz lira,kahvaltıları kendilerinden,öğle yemekleri kendilerinden üstelik çavuşları başlarında bekler nefes aldırmaz çalışanlara.

Aşçıbaşı tarafından apar topar çağrılmamızın üç nedeni vardı bugün:

*Disiplinsizlik

*Laubalilik

*İlgisizlik

Çay saatine gidenler gelmiyormuş, bu sorun yıllardır var ve bu adamlara yüzde elli zam gelecek öyle mi?

Ne patroncuyum ne de personelciyim sadece gerçekçiyim.

Hayaller Paris ama gerçekler...

06 Ocak 2024 1-2 dakika 124 denemesi var.
Beğenenler (3)
Yorumlar (2)
  • Tebrik ediyorum Hüseyin bey! Öncelikle cesurca kim ne dere bakmadan gündelik hayattaki analizlerinizi kaleme aldığınız için. İkincisi de bunu gerçekçi, düşündürücü bir dille ve ikna derdi taşımadan, yüreğinizden gözlemleyerek aktardığınız için.👏👏👏