Hayatını Aydınlat Ve

Hayatını Aydınlat Ve

..... ateşini besleyenleri ara!

Kıymetli okurlarım, bizi inciten insanlar hakkında o kadar çok konuşuyoruz ki.., iyileştiren insanları unutuyoruz. Hayatımızın sıkıcı günlerinde gerçek bir güneş olan insanlar var. Bize ulaşan, bizi cesaretlendiren, bize iyiyi hatırlatan, duygularımızı düzenleyen insanlar. Yönümüzü kaybettiğimizde bize rehberlik eden gerçek ilahi pusulalardır.

Zehirli insanlar olduğu gibi, yanımıza geldiklerinde, ruhumuzu iyileştiren ilaç gibi insanlar da vardır. Böyle bir insanı karakterize eden şey, kusurların olmaması değil..., jestlerinin inceliğidir. Pozitif düşünmenin çok ötesine geçen bir hediyedir onlar! Kimsenin bakmadığı en yaygın durumlarda kendini gösteren davranışlarıdır. Bu sıcak bir nezaket.

Üstün bir tonlama kullanmayan insanlarda bu kokuyu fark etmek mümkündür. Olumsuz konulardan kaçınarak dinleyen ve konuşan kişilerdir. 

Çıkış yolu, öğretilmesi zor olan -< kitaplarda bulunmayan >- ve belki de bu nedenle giderek daha nadir hale gelen bu sanatı “kendi içinizde” geliştirmektir. Onların yanındayken, nedenini anlamadan bile kendimizi çekinmeden açarız. Onların yanında şüphelerimiz hafifler, korkularımız sığınır. Onların yanında gülmemiz daha da rahatlıyor ve ağlamaktan korkmuyoruz. Onlara yakın olduğumuzda, daha özgünüz ve yaşam tutarlılık ile netlik kazanıyor.

Bu insanlar tek kelime etmeden bize barışı iletiyorlar. Ruhlarımızı nazikçe sustururlar ve kalplerimize iyimserlik ekerler. Bizi varlıklarıyla kucaklayan ve rahatsızlığımızı hafifleten insanlar.

Bizler... iyileştiren insanlara bakalım, dünya onlarla dolu, yakınlaşalım..., çekelim..., onlardan biri olalım.

29 Kasım 2022 1-2 dakika 43 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar