Hekimlerin Kolbastısı

Hekimler Bunu Hep Yapar!

Ameliyathanede kolbastı oynayan iki genç hekimin görüntüleri internete düşünce ortalık ayağa kalktı. Hekimler hakkında soruşturma başlatıldı.
Bense oynayan o iki hekime hiç kızmadım. Çünkü, kendim bunun çok ötesimde örnekler yaşadığım için görüntüleri izlerken, en azından ameliyathanede hasta yok dedim.
Alerjim olduğu için en önemli ameliyatlarımı bile bölgesel anestezi ile yaptıklarından
bilincim yerinde olur. Her anı izleyerek ameliyat olurum.
Birinci deneyimimde, ameliyatı yapan, yaşı 60 a yakın profesör, öğrencilerini de çağırmış, şarkı söyleye, söyleye ameliyatımı yaptı. arada bana da sen de şarkı söylesene diyordu.
Ben içinde bulunduğum durumun da etkisiyle sinirimden değil şarkı söylemek, onu boğmak geldi içimden, ama, ne yapayım adamın eline düşmüşüm bir kere sesimi çıkaramadım.
İkinci deneyimimde, sezeryan ameliyatı oluyorum. Yine sadece, vücudumun yarısı uyuşuk durumda, bu sefer genç profesör yine öğrencilerini toplamış. Başımda belki onbeş genç doktor adayı var.
Her kafadan bir ses, bir muhabbet, bu arada ameliyatımı yapıyor.
Bir süre sonra doktor bana kollarını açayım mı? diyor.
Herhangi bir harekete karşı kolları bağlıyorlar. Ben aç diyorum. Kollarım açık, başımda muhabbet, birden yeni doğan oğlumun ağlamasını duyuyorum. Öğrencilerden tezahüratlar yükseliyor.
Doktorum karnın çok yağlanmış diyor, alayım mı? fazla yağlarını, ben alın, alın. diyorum.
Ama doktor elini karnıma daldırınca, birden midem bulanıyor. Bu defa da aman almayın, almayım, midem çok kötü oldu diyorum.
doktor elini çıkarıyor.
Sonra alıyor, eline bir iğne dikiyor, dikiyor. Ben hadi diyorum daha bitmedi mi?
Doktor eee, karın sekiz kat hepsini ayrı, ayrı dikiyorum diyor.
Bu arada öğrencilerin sesi kesilmiş, hayretle ben ve doktor arasında geçen dialoğları dinliyorlar.
Ameliyat, öğrencilerin şaşkın bakışları arasında bitiyor.
Üçüncü deneyim, babam çok hasta komada, beyin kanaması geçirmiş, kontrole gelen galiba nöroloji doktoru her gelişinde, (sonradan içkici bir tip olduğunu duyuyorum) hem muayene yapıyor. Hem de gayet neşeli Türk müziğinden şarkılar söylüyor.
Biz ailecek, ağzımız açık doktorun şarkılar eşliğinde muayenesini izliyoruz.
Her deneyimden sonra, sinirlerim bozulduğundan birkaç gün sürekli ağlıyorum, hasta oluyorum.
İşte böyle, bunlardan sonra, boş muayenehanede kolbastı oynayan iki doktora kızamıyorum doğrusu.
Benim için önemli olan bunların hasta varken yapılmaması.

Hoşçakalın.,

18 Mayıs 2009 2-3 dakika 138 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (3)
  • 15 yıl önce

    böylelerine canımızı emanet ediyoruz işte...insan hayatına da saygı kalmamış..😕

  • 15 yıl önce

    Çok gücendim çok:(

  • 14 yıl önce

    ne yani ne bekliyordunuz ki doktorların akşama kadar binlerce hastaları oluyor kimisi ex oluyor (ölüyor) kimisi ruh hastası kimisi de ağır eğer doktor bu şekilde düşünmezse yaşayamaz akşamları depresyona girer. etik yazmışsınız ama ben tıp etiğine aykırı birşey görmüyorum çünkü sağlıkçıların kendi ruh sağlıgı açısından yapması gerekiyor. akşama kadar hasta insanlara laf anlatmak onlara moral sağlamak ne kadar zor bi durum bide böyle düşünün yüzlerce hasta var biri ölünce diğerlerini etkilememk gerekiyor onların yanına tebessümle yaklaşmak gerekiyor çünkü onlar hasta. ne yapsın hekim ameiyattta morali yüksek olmalıki başarılı bi ameliyat yapsın...