Hem Döviz Hem Faiz Aynı Anda Düşmez

Hem Döviz Hem Faiz Aynı Anda Düşmez

Her ne kadar Mali Müşavir – Bağımsız Denetçi olsam da ben bir öğretmenim. Ticaret Lisesi öğrencilerime Türkiye’ min durumunu özetlemek ve uyarıda bulunmak için şunları söylerdim:

Bilgisizlik, basiretsizlik gösterip, sorumsuz yönetim uygularsan; vergileri üretken alanlar yerine yarattığın bir avuç uluslararası işbirlikçi yandaşa akıtırsan; her şeyi üretmeyip, hep dışarıdan olmayan dövizinle almaya kalkarsan; Geri ödeyeceğine güvenemediği için sana kredi veren olmaz! Kredi verenler de Yunanistan % 0,26 ile borçlanırken, sana Amerikan Dolarını % 7 faizle verirler. Ayrıca birtakım ödünler isterler!

Sen de eli mahkum almak zorunda kalırsın! Hele bundan sonra satacak bir şeyin kalmayıp, sen hala aynı yolda gidersen, daha yüksek faizle borçlanmak zorunda kalacaksın...

Bu durumları halkından gizlemek için de sürekli dış güçler, faiz lobisi, teröristler yel değirmenlerini çalıştırırsın!

Dünyada kendine yeten 7 ülkeden biri olarak zorunlu tüm tarım ürünlerini kendin üretirken, kredi verenlerin isteği doğrultusunda tarım ürünlerinde bile dışa bağımlı olur ve yine yandaşa da para kazandırarak, dilenerek aldığın o krediyi tarım ürünleri ithalatına verirsin. Bu şekilde sen yabancı ülke çiftçisini beslerken, kendi köylün, üreticin, çiftçin üretim yapamaz duruma gelir. Uluslar arası, küresel sermayenin koruduğu ve senin de onlara destek verdiğin yabancı ülke üreticileri ile rekabet edemez. Çünkü sen her şeyi kendin üretme yerine dışarıdan ve olmayan, borçlanacağın dövizle almak zorundasın. Gübreyi, ilacı, yemi, kurbanlık hayvanını, samanını, ineğini bile dışarıdan almak zorunda bıraktın kendi kendini!

Birilerinin iki ayyaş dediği Atatürk ve İnönü zamanında yapılan üretken değerleri fabrikaları, maden alanlarını, limanları, meralarını, suyunu bile sattığında Sevr' den beter duruma getirirsin ülkeyi!

Her şeyde, kapitülasyonlardan beter durumda dışa bağımlı kalırsın! Refik Saydam Hıfzısıhha Enstitüsü' nü kapattığın için aşıda dışarı muhtaç, Cargil' e boyun eğdiğin, pancar fabrikalarını sattığın için alkol bulamaz, dezenfektan üretmezsin; Seka ve diğer kağıt fabrikalarını sattığından, kağıdın bile yok ve dışarı bağımlısın demektir…

Bu durumda bile, dolaylı vergilerle toplayabildiğin paraları yazlık, kışlık, uçan, yüzen saraylara, kiralık lüks araçlara yatırarak Osmanlı/Arap Şeyhi saltanatı sürmeye kalkıyorsan! Yap İşlet Devret soygun modeli ile vergi cetvelinde göremediğimiz ama dünyanın en çok ihale alan beş şirket sıralamasından hiç düşmeyen yandaşlara, salgın döneminde bile geçmediğimiz köprüler, yollar, tüneller, geçitler için üstelik döviz olarak ödemeler yaparak onları ihya etmeye verirsen...

Elbet dış güçler, faiz lobisi, şer odakları seni çekemez kıskanırlar!

Bunun için sevgili yavrularım demokrasiden, özgürlük ve bağımsızlıktan hiç ayrılmayın. Okuyun, çağdaş bilim öğrenin, hurafelere inanmayın. Dinci, yobazlara kanmayın. Her asırda bir gelip o da Türk Ulusu’ na kısmet olan dahi, Ulu Önder Atatürk’ ün gösterdiği yolda, çalışıp, övünerek, güvenle ilerleyin. 

14 Şubat 2021 2-3 dakika 14 denemesi var.
Yorumlar