Hep Varsın Özlemimde

Zaman?
Birkaç gün ile sınırlı, dün bugün ve yarın.
Sonra kaybettiğimiz yıllar, ve derinliklerde aradığımız mutluluklar, oysa ki her adım her nefes bir sonraki zamana gebe, ve bir bir doğruyor güneş günü, sonrada alaca karanlıkla bitiriyor kaybolup gidiyor. Zikzaklı,dar, dikenli yolları arşınlıyoruz düşüncelerimizi sınırlandırıp sonraki zamana hesap ödemek için,bazen şaşkın pusula yolumuzu kaybettiriyor ,peşin ödüyoruz hesabı yarına dair.

Ve şimdi geçmiş var aklımın en ücra köşesinde, çocukluğum, gençliğim ve bu günlere gelişim, bu kadar yıla ve bu yıllara verdiğim sevdiklerim, bir yanımda ağabeyim, diğer yanımda acılarına yenildiğim anneciğim. İşte hüzün... Ve yaralanmış yüreğimi taşırken yorgun düştüğüm bu günlerde donuk akan her damla göz yaşımı saklarken bir ay önce yitirdiğim anneme olan doyamamışlığımın gerçeği. Ve zaman denilen süreç ürkek sonbahara teslim olurken annemin sıcaklığından uzak titriyorum.

Şimdi 4 yıl önce Anneme hitaben yazdığım özlemle dolu satırlarımı tekrar okurken sizinle paylaşmak istedim.

'Özledim seni annem; ilk söylediğim sözcüğüm,ilk yürüdüğüm güzelliğim,ilklerimin öğretmeni annem özledim seni..
Korkak gecelerimin aydınlığı, soğuk titrek günlerimin sıcaklığı, ağlamalı zamanlarımın sevecenliği, gül yüzlüm, çiçek kokulum, mavi denizim, yeşilim, sevgi yüreklim, anneciğim..Özledim seni özledim...
Anlatılmaz bir özlem deyim, dünlerim sende saklı, sen gizledin kucağına, nasılda okşardın hatırlasana. Günlerden bir gün binlerce gün gibi, ilk okula gidişim, aynı sırada bekleyişin, küçücük ellerimi tutarken gözlerindeki sevincin, özledim seni anneciğim.
Hep düşe kalka büyüdük, bazen ağladık bazen güldük. Ne zaman ağlasam sen çığlık çığlığa, ne zaman gülsem sen kahkahalarda, ben senin bir parçan, ben sende bir can. Şimdi olmadık bir an, hep aklımdasın, özlüyorum özledim seni annem.
Sen gittin ya! Yalnızım buralarda... Bir başıma, anlamıyor kimse sen kadar, dinlemiyor kimse sen gibi, okşanmıyor saçlarım, tutulmuyor ellerim, suskunum annem, sensizliğe sessizliğim, bekle bir gün ben de geleceğim. Özledim seni, özledim Anneciğim... '

13 Kasım 2014 2-3 dakika 27 denemesi var.
Yorumlar