İçinden Kuş Çıkan Paket!!!

Büyük ekonomik krizin etkilerini azaltmak için hazırlandığı söylenen, ekonomik önlem paketinin açıklanması günlerdir. Yoksul ve dar gelirli vatandaşlar tarafından,"hacı beklenir gibi" bekleniyordu.
Çünkü, paketten herkese 300 TL. verileceği asparagas haberi hızla yayılmış, tv haberlerine düşmüş, ABD de de Obama herkese 600 TL. dağıttığından vatandaş buna tartışmasız inanmış, bu 300 tl. üzerinde düşler kurmaya başlamıştı bile.
İtiraf edeyim ben de inanmıştım.
Ama, paket açıldığında, dar gelirinin küçücük umut kuşu da hızla uçarak uzaklaştı.
Maalesef, paketten yine parası olan tüketici, tüccar, 150 m2 den büyük sıfır lüks konutlar yapan müteahhitler,beyaz eşya sanayicileri ve çoğu yabancı kökenli otomotiv sanayicilerini sevindirecek, yiyecek ekmek bile bulamayan, işsiz halktan çok uzak önlemler (vergi indirimleri) ortaya döküldü.
Her mitinginde yırtına, yırtına kendisine oy veren dar gelirlilere övgüler düzen, Sn. Başbakan'ın söyledikleri, yine büyüklere gerçek yalanlara dönüşüverip, uygulama her zaman ki gibi, sahte yüzlerini ortaya çıkarmıştı.
Ne olacak şimdi, hiiiiiç!!! onlar yine stadyum kapılarında izdihamlar yaratarak, yaşlıların ezilmesine, kadınların tacize uğramalarına sebep olarak, insanları dilenciye dönüştürüp, onurlarını yok ederek, kendilerine oy verenlere sus payı, 50 şer, 100 er lira dağıtarak, uygulamalarına devam edecekler, cahil halk da onlara oy vermeğe devam edecek mi??, bekleyip göreceğiz.
Ama, benim bu halktan yana umudum pek yok.
NE yalan söyleyeyim.

17 Mart 2009 1-2 dakika 138 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (2)
  • 15 yıl önce

    benimde pek yok 😭, ama atsak olmaz satsak olmaz burası bizimde topraklarımız 😆. Fikrinize sağlık.

  • 15 yıl önce

    Merhaba, Umutlar birazıcık yeşerir gibi oldu galiba, ne dersiniz?