İmarı Zor Yapılar

Bir taş daha koydu..Bir basamak daha çıktı kalp merdiveninden..Biraz hüzünkeş, biraz serkeş çıktı bir bir basamakları..Teklememek için dikkatli attı adımları..Yıkılmasın diye merdiven, iyice bastı zemine..
Kalp dedi..şakaya gelmez..Oyuncak değil ki, kırılınca yeniden alınsın..
...
Şimdilerde hepimiz oyuncak kalpler gibiyiz nedense..Cam hassasiyetini bilmeyenlerin peşinde..Hepimiz yenilmişiz işte..Kaybettiklerimiz şimdi nerede?..Aramayı bile unutturmuşlar..Bulduklarımız sa kıymetsiz her nedense..

Ev sahibi olmak için ömrümüzü verdik.. paramızı, emeklerimizi, alınterimizi..Ya kalplerimiz?..onların imarı için ne harcadık, ömür denilen çarkta döndürülürken?..

Yeminimizden döndük mü yoksa?..Söz vermiştik oysa..Sevip, sevilecektik nedensiz..Kaçıp gitmeyecektik yerli yersiz..

Hangi söz daha içten?..Hangi kalp imara değer gerçekten?..Bunlar meçhul sorular artık..Hangi insan sevgiye değer?..Hangi dostluk sonsuzluğa uzar?..Uzayan sorular silsilesinde hayat doğru cevabı bekler..

Ama ömür kısa..belki de fırsat vermez doğru cevabı bulmaya..Geçit vermez, engelleri aşmaya..Yine de ilaç, zaman..Anlamak için hakikatleri biraz daha derman..

İnsanlar ma'mur olmayınca nasıl ma'mur olsun insanlık..Nefret; sevap muamelesi görüyorsa, nasıl felah bulsun uygarlık?..Kurtulup zincirlerinden, yol alsın sonsuza..Mümkün mü ahvalimiz buysa?..

Şu kafiye çukurundan kurtulmak gerek..Dağınık, devrik cümlelerle haykırmak gerek gerçeği..Nefret dilsiz şeytan..Sevgi baharın müjdesi..Toprağa ses..yorgun ruhlara nefes..

Nefret, sevgiyi geçemez..Olmaz küremde böyle bir heyelan..Dünyanın sonu gelir sevgi yiterse..İnsanlık o zaman ölür işte..

Tüm bilgeleri çağırın o vakit!..Bilgeler cevaplasın dipsizliğinde eridiğimiz matemleri?..Onlar söylesin seven yüreklerin çetrefilliğini ..sevmelerin dik inişlerinde..Ya sancılar?..Onlar da mı baharın müjdecisi..

Ey bahar!
Kışlar uzun ve çileli..
İmara muhtaç kalpler, matemde..
Güller ve dikenler hep beklemekte..
Bülbüle hasret efkan etmekte..
Kışlar soldurmadan ruhları, gel!
Acı talihler kapatmadan yolları, gel!
Ne olur bu defa tez gel!..

08 Aralık 2010 1-2 dakika 243 denemesi var.
Yorumlar (1)
  • 13 yıl önce

    ' Sevgi nefreti geçemez ' cevheri tükenmez ne güzel cümle olmuş. Tüm cümle alemle kendileşen ve ne söylediğini üstüne basa basa eminolmaların diliyle. Şu garip halleriyle insanın, ha bire sevgiye diz çöktürüp hayatın çırasını söndürmeye ukelalık ettiğine işaret ederek. Kutluyor, paylaştığıma sonsuz sevgiler iletiyorum.