İnsan Neden Kendinden Kaçar

İnsan neden kendinden kaçar. Hani derler ya insan kendisinin hem dostu hemde düşmanıdır diye.Acaba kendimize dost olmayı mı unuttuk yada eleştirmeyi mi.Günümüz iletişimde teknoloji bizleri sanallaştırıp çevremize yakınlaştırdığı görüntüsünde aslında uzaklaştırıp yalnızlaştırıyor .Ortak değerler yavaş yavaş gözümüz önünde kaybolmakta.Aslında hepimiz bunun farkındayız ama elimiz kolumuz bağlı nedense.Acaba bu nedenler korkularımız mı.Biz insanlar sorunsuz gün geçirme telaşındayız ve her birimiz geçmişi özler olduk.Ruhumuzu ısıtacak sohbetleri ,gülüşleri arar olduk ya da bu alan çok daraldı.Çabalarımız çoğaldı kendimizi anlamadan hatta yıprandığımızı farketmeden.

 Toplumda düzen, huzur istemi kendimizin düzensizliğini düzenlemekten geçer..

 Gün gelir dökülen gözyaşının hükmünün kalmadığını kendisine dökeceği yaşları kalmadığında zaman anlar.Moralimizi bozmamak için kendimizi dinlemekten kaçınır olduk.İnsan kendinde olmamak için çeşitli yollar arar .Bu hem yararlı hem de zararlı.Kendinde olmak kendini tanıyarak hata ve yanlışlarını görmek acısından yararlıdır.Bu eleştirisel tavrı tarafsız yapması aslında olgunlaşmasını içsel mutluluğunu sağlar.Verimli olmanın şartı süresinin kısalığıdır sağlık açısından.Bunu başaramayanların rahatlaması farklı yöndedir .Bu yön kişiye zarar getirebilir.Yaşam koşulları geçirilen evrimde ki etkiler kişiden kişiye farklıdır.Çevresel faktör içinde iletişim yardımlaşma şarttır niçin şart çünkü kendine köle olması,içe kapanmasını engellediği için.

 Ruhun temizliğinde beden kirli kalmaz..

 Aslında insanı kendinden kaçmasının ana nedeni yalnızlık korkusudur.Azı rahatlatır çoğu daraltır.Ailevi olsun dünyasal çevresel iletişim herkesin ihtiyaç şartıdır.Yani insan kendinle kalıp yalnız kalmamak için kendinden kaçar.Arkadaş edinir, aşık olur, sohbet eder yani yaşamı paylaşır.Yoksa bunlar yok ise kendi hapishanesinde kendi kendisiyle konuşmaya başlar bir müddet sonra ise sıkılır hele de kendisiyle konuşmasına sürekli cevap vermesi hoş değildir ,akıl sağlığını yitirir.Hatta kişilik bölünmeleri yaşar.Elbette bunu hiç bir canlı istemez. İşte burada gerek ailenin gerekse arkadaşlığın önemi çok büyüktür.Gülmek ağlamanın kardeşidir denir.Birbirinin hem yarasını hemde açığını kapatır.Tıp ki yağmur sonrası çıkan gökkuşağı gibi.

 Kendimizin şahsiyeti saygı ve sevgi çerçevesinde duygulardan geçer..

 İnsanın kendisinden kaçması belki de kendisinden korkmasıdır.Bu korkunun ilacı kendisidir .Korkunun üzerine gidip duygularından kaçmaması onlarla mücadele etmesidir.Son noktası ise akıl yürütüp kendinden korkmamaktır.Bu demek değil her istediğini yapmak demek aksine yanlış, hata, suç konularında dengelemede kişinin kendinden korkması gerekiyor.

 Mutluluğun yolu kendimizi doğru ifade etmekten geçer..

 Lütfen gece yatağınızda gün değerlendirmesini yaparak kendi varlığınızı kendi kendinizi savunarak değil tarafsızca yapın. Kendinizin tanımadığı yanlarınızı görecek şaşıracaksınız.Aynı hataları tekrarlamamanız için önüne geçebileceğiniz uyarıdır aslında.

Kendimizi yalanlarla şımartmayalım..

Korkmak tanımamaktan geçer.O nedenle kendinizi bir testten geçirin.Önünüze aldığınız bir kağıda kendinizi çizin.Çizemiyeceksiniz çünkü tam çehrenizi,mimiklerinizi,yürüyüşünüzü,duruşunuzu yani bedeninizi tam tanımadığınız için.Tanımanızın aracı bir ayna ya da farkında olmadığınızda videoya aldığınız kendinizdir.Daha sonra doğru değerlendirme yapmanız ve sonuçları itirazsız kabullenmek buna göre kendinizi yönlendirmektir.

Kendimizi asla ve asla terk etmeyelim..

Kendimizden kaçma nedenlerimizin olduğu gibi kendimizden kaçmamız gerekliliğini de kavradık sanırım.Birbirimize görevlerimizin bilincinde iletişimde samimiyet mecburidir.

Unutmayalım ki her birey hem gece hem de gündüzdür güneş gibi batar da doğar da..Önemli olan paylaşımları yaparak aile ve toplum bilincini sıkı sıkıya sıcak tutmaktır.

Kendimize geç kalmayalım..

 Gereksiz korkulara paydos diyerek her birimizin sevgi şelalesi olarak yaşama akmasını dileyerek son noktayı koyuyorum..


07 Kasım 2019 3-4 dakika 2 denemesi var.
Beğenenler (2)
Yorumlar (1)
  • 4 yıl önce

    Kendin ile dost olabilmek dost kalabilmek çok önemli bir olgu herkes de başaramıyor bunu. Bazen kalabalıkların içinde yalnızlaşır insan, bazen de tek başınıza olsanız bile çoğalırsınız, çoğaltırsınız kendinizi... Hayata küsen, hayattan kaçan insanlarda intihar düşüncesi daha fazladır. Oysa ki Rahman ve Rahim olan Allah'ın emirleri doğrultusunda hayatını dizayn etmeye çalışan insan, tek başına kalsa bile yalnız olmadığını, anlayacaktır bilinçli bir biçimde... Kutluyorum yürekten Nurten Hanım...