İnternet

Yangına körükle gidildigi,pirenin deve yapıldıgı,küçük büyük farkı göz ardı edildigi,bazen bir kelimeden kıyametler koparıldıgı,bir harften yanlış anlaşıp kavgalar yapıldıgı hatta cinayetler işlendigi,herkesin birbirleriyle  fotograf ve video paylaşmak için yarıştıgı ,herkesin herşeyi bildigi ya da öyle sanıldı yer....

Gecenlerde,berberde,sıramı beklerken kulak misafiri oldum;sevindim,güldüm.Şöyle diyordu adam:"Bulaşık makinam bozuldu,ne yapayım ne edeyim derken aklına internet geldi,oturdum başına,iyice araştırdım.Onlarca video izledim ve  sonunda makinayı tamir  ettim.Eve usta çagırsam  bir sürü masraf çıkartacaktı bana."

Berber abi de,müşterisini teyit edercesine:"Bizim hanımı da örgü merakı sardı,akşama kadar internetten bakıp bakıp örgü örüyor  hem de satıyor." diyordu.

Komşumuzun küçùk kızı;simit,poğaca,kek,helva yapmasını ögrenmiş onları yapıyor sagolsun bize de veriyor,çok güzel çok lezzetli, sanki yıllardır usta bir aşçıymış gibi.

Daha neler, neler...Örnegin  bir rüyamı gördük,bir yanımız mı kesildi ya da hasta olduk,istedigimiz yazarın istedigimiz kitabını mî okumak istiyoruz ya da dizi,flim,belgesel  mi izlemek istiyoruz ya da gidecegimiz yerin adresi  mi lazim...

Saglık,egitim,kültür,sanat,spor,ticaret,bankacılık gibi  konularda sagladıgı yararlar ve kolaylıklar elbette çok mühim.Bunlara   bir de eglence eklenince,işin tozu kaçıyor ne  yazık ki.Çocukların oyunları,gençlerin selfileri,canlı yayınları....

Akşam mùbarek geceydi,berat kandili,dilimiz döndügünce dua  ettik,Allah herkese saglık,başarı ve helalinden kazanç nasip etsin öncelikle.

Orta yaşlarda bir kadın canlı yayın açmış hem çekirdek çitliyor hem sorulan soruları cevaplıyor.Öyle cevaplar veriyor ki...Utancımdan yerin dibine giresim geldi.Bu arada göbek atmayı da ihmal etmiyor,yanında da kızı oldugunu söyledigi birisi var.Bu ve bunun gibileri niceleri sosyal medyada boy gösteriyor.

Kullanım  amaçlarına  göre internet; nimet de olur,ihanet de olur,cinayet de olur,rezil kepazelik bir yer de olur.Bakıyorsun,bir ekonomi haberinin altına adam ekonomi profesörü  gibi yorum yapıyor.Din ya da siyaset için de geçerli bu.Hani ağzı olan konuşuyor derler ya,burda da parmakları olan yazıyor...Kim alim kim cahil belki onlar bile bilmiyor.

Eğri olanın dik gölgesi olmaz.



28 Mart 2021 2-3 dakika 121 denemesi var.
Yorumlar