İşimiz ve de İşiniz Çok Zor

-- Bakın dostum vede gelecek nesiller İşimiz vede İşinizçok zor..

Bir yarımız Medeniyet isterken diğer yarımız cehalete sarılıyor..

İşimiz öylesine zor ki; Bir yarımız çağdaş, Eğitimin peşinde koşarken öbür yarımız bir türlü anlamak için gayret göstermediği Arap adetlerini din sanarak yaşamaya devam ediyor vede hiç ama hiç Türkçesini okuyup öğrenmek istemiyor vede işin acı yanıda Türkçesinden rahatsız oluyor. Arapcasını zevk ve huşu içinde dinliyor, Türkçesini zerre kadar merak etmiyor vede sevmiyor çünkü birileri sevme diyor. İşte gelecek nesiller bunu için İşimiz çok zor. Birazımız bilim, Teknoloji aydınlık diye tuttururken büyük bir çoğunluk, Ortadoğu bataklığını yüceltiyor vede o bataklığa doğru hızla gitmek için can atıyor. Kimimiz kendine dönüp özüne uyup insan vede insanlığa yakışan medeniyet aşığı, kimimiz gericilik meraklısı yani işimiz öyle zor ki dostum hemde Çok zor..


-- Ülkede yaşayanların yarısı  üretim diye yırtınırken diğer yarımızda tüketim çılgınğı içinde durmadan debeleniyor istek vede ihtiyacı ayır edemeyip vede bunuda gelişmişlik olarak görüyor. Kendi ülkesinde üretilmeyen her şeyin hayranı vede vahşi bir tüketicisi vede kölesi olmuş durumdadır. İşte Bunun için İşimiz zor, çünkü; Büyük bir bölümümüz dini kendisine hayat felsefesi yapmışken vede hiç te dinin aslını araştırıp tamamen öğrenmemiş ken çok az bir kısım elinde zar zor tuttuğu akıl ve mantık ile yaşamaya çalışıyor bunun için Çok zor işimiz. Ülkede yaşayan vede kimliğini ya kaybetmiş yada kimliksizleştirilmiş bir sürü ülkenin kurucusuna içten içe kin beslerken diğer yarımız Ülkenin kurucusuna sahip çıkmaya çalışıyor vede saygı duyuyor ona olan minnetlerini anlatıyor ama kime. İşimiz zor, çünkü; Ayrıştırıldık her konuda hemde Ahlak yozlaştı, Edep yaralandı, Ar yok sayılır oldu sadece düşünce tarzı ve ideolojiler olarak değil, Ülkenin Milli değerlerine duyulan saygılar hisler olarak bile ayrıştırıldık.. Giyim kuşam olarak ayrıldık.. Bize bu ülkeyi emanet eden, hayatını bizim için feda eden insanları unutup, Atatürkçü olan, Atatürkçü olmayan diye ayrıştık ayrıştırdılar, daha dün siyasi bir oyun olan ayrışmanın temmeleri atılmıştı, Demokrat  Parti vede CHP vede 12 Eylülden sonrada, ANAP-DSP diye kavga edip birbirine düşman olanlar neredeler acaba hiç dikkat ediliyormu, Anap mı kaldı? DSP mi, yitip gittiler elde kalan sadece bir vatan kaldı ama,Şimdi AKP-CHP diye ayrışmanın, düşman olmanın mantığı nedir..? İşimiz zor.. Bir yarımız çıkarları için her haltı her kötülüğü görmezden gelip yanlışa doğru derken, bir yarımız  ise olmaz öyle, Hak Hukuk Adalet' diyor.. Bunu diyenler ya jop yiyor yada tutuklanıyor, diğer yarımız ise jop yiyenlere ve tutuklanmaya seviniyor. İşte bunun için İşimiz çok ama çoook zor..

--Bir yarımız Çucuklara tacizi tecavüzcüyü savunup kollarken diğer yarımız şaşkınlıktan ağzı açık izliyor..Bir yarımız bedava maaş almayı marifet sayarken diğer yarımızın bundan dolayı yüzü kızarıyor..

İşimiz zor. Bir yarımız kör sağır dilsiz, bir yarımız gözünü dört açmış belkiyor. Bir yarımız diğer yarıyı düşman görürken, bir yarımız kendini düşman gören öteki yarıya laf anlatmaya çalışıyor..

İşimiz öyle zor ki.. 2023'de Lozanın gizli maddelerinin bitip yeraltı ve yerüstü kaynaklarımızı çıkarmaya başlayacağımıza inanan öğretmen var bu ülkede ve bu öğretmeler okularda ders verip öğrenci yetiştiriyor. Öğrencilerine neler anlattığını düşünebiliyor musunuz.. İşimiz öyle böyle zor değil hemde bayağı ZOR .. Yetişen nesilleri Kindar dindar diye ayırdılar  bunun içinde bir yarımız Cami diyor, Bir yarımız Okul.. Yarımız Yol diyor,Yarımız Fabrika.. Yarımız Köprü diyor, Diğer yarımız Üretim.. Bir yarımız aç olduğu halde seçtiği insanların lüks yaşaması ile gurur duyuyor, diğer yarımız (kendileride aç olduğu halde) israf düzeni son bulsun diyor..

Bir yarımız oyunu satıyor, diğer yarımız oylarına namusu gibi sahip çıkıyor.. Kimimiz 3 kuruşluk, kimimiz paha biçilemez..

Birazımız aptal, birazımız zeki.. Çoğumuz cahil, çok azımız idealist..

Kimimiz sadece kendi telaşında, kimimiz vatanın vede hepimizin telaşında azınlık sorguluyor çoğunluk biat ediyor her şeye boyun büküyor. Birazımız Sanat, Edebiyat, Şiir, Tiyatro derken kimimiz

Kız çocuklarının okuması günah diyor..İşimiz çoook ama çook zor..

Kimimiz Cemaatlerin kölesi, kimimiz Tarikatların uşağı, kimimiz Mafya bozuntularının köpeği, kimimizde kendi halinde Vatansever, kendince Atatürkçü. Kimimiz geçimi için haksızlığa sesini çıkartmaz,

kimimizde haksızlık karşısında gözü bir şey görmez. Yarımız Osmanlı meraklısı yarımız Cumhuriyet sevdalısı.. Çoğumuz gericiliği seviyoruz, çok azımız Medeniyet diyoruz. Kimimiz Demokrasi istiyor, kimimiz Hilafet.. Ayrıştığımız çok nokta var.. Birazımız Mülteciler gitsin istiyor, birazımız daha çok Mülteci gelsin diyor, birazımızın umrunda değil, birazımız ne olduğunun farkında değil, birazımız din kardeşiyiz diyor ama hiç bir din kardeşini evine bile yemek yemesi için davet dahi etmiyor evine almıyor, kimiside bir'gün gidecekler sanıyor.. Sürekli birlik ve beraberlikten bahsediliyor..


-- Peki biz Yurtdaş olarak hangi konularda ortak düşünceye sahip olabiliyoruz.? Önceden Savaş çıktığında bir bütün olurduk, şimdi Savaş çıksa bile yarımız destekliyor yarımız umursamıyor. Milli Bayramlarda bir araya gelirdik ama artık yarımız,Milli Bayramları CHP'nin Bayramı sanıyor, yarımız coşku ile kutluyor.. Bir kısım çıkarcılarda rüzgar ne yönden eserse mantığı ile bakıyor vede esen rüzğarın estiği yöne dönüyor. Kimimiz Adalete güveniyor, kimimiz Adaletin A'sına inanmıyor, kimimizde en ufak olayda bile yandaş adam arıyor. İşimiz çok zor hemde Çok. Kendi benliğimizde bile ikiye bölünmüşüz. Bir yarımız bu haksız düzene çomak sokmalı diyor,Bir yarımız sana ne halt etme otur oturduğun yerde senmi kurtaracaksın diyor, HASILI İŞİMİZ ÇOK ZOR ARKADAŞ HEMDE ÇOK ZOR KATILRSIN YADA KATILMAZSIN ONUDA SEN BİLİRSİN.

11 EKİM 2023

11 Ekim 2023 5-6 dakika 61 denemesi var.
Beğenenler (2)
Yorumlar