İslam Toplumdur

Cuma günü birşeyler öğrenirim ve yorumlama kabiliyetim gelişir diye 1 saat önceden gittiğim camiden sıkılmış bir halde çıkışımın sebebi ilmiye sınıfının vaiz isimli üyesi tarafından anlatılan şeylerin ciddiyetsizliği ve değersizliğidir.!!

Kadınların saçını ve giyim tarzını dini sohpet havasına sokarak insanları patlamaya hazır bir bomba haline getirmek en basit deyimle bulunduğu topluma ihanet etmektir. Kadınların mini etek giymesi cami kürsüsü için mesele bile değildir.!!

Memlekette dönen dolabın kapağından gelen gıcırdama sesinin en aza indirmeye çalışılması oyununda en büyük pay, anlatılması gereken onlarca problem, sıkıntı varken insanları kadının saçı ile oyalayan vaiz müsveddelerinindir.!!

İnsanlara birşeyler anlatma yetkisine sahip olanlar o toplumdaki en büyük çıkmazın çarelerini insanlara anlatmakla mükelleftir.! Halkı gaflet uykusundan uyandırmaya, hayrı ve şerri anlatmaya, ahlaklı dürüst bir insan profili çizmeye ve dolayısıyla karakterli bir toplum nasıl olur bunun izlerini aramaya insanları davet etmekle memurdur.

Pek ciddiye alınmayacak bir sav olarak görebilirsiniz belki ama "Ülkemizde dönem dönem cereyan eden kadın şiddetleri ve cinayetlerini vaizlerin sözlerindeki ve anlatma şeklindeki tehditkar tavırlarından ayrı düşünemiyorum."

Kadına savaş açan toplumlar yeryüzünden silinip gitmiştir..! Tarih bunun mübrit izleriyle doludur..!

... Lokman Cerrah 

06.05.2024

06 Mayıs 2024 1-2 dakika 8 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar