İzlenimler 1

Burası zaman kavramının hiç olduğu bir yer. Ne gün biter ne yıl geçer; beynimizin yapılacaklar klasöründe işler, bekler ha bekler.

Zaman akar ancak bu insanlar zamanın geçtiğini bilmeden umursamadan yaşamaktadırlar ve yaşam sanki tekerrür edecekmiş gibi algılanır.

Oysa ki bir şeylere girişmek için zamanımız yoktur aslında sanıldığı kadar.

Yabancı ülkelerin bazılarında, dakikaların önemi varken insanlarımız saatlerin, günlerin hatta senelerin önemini anlamadan yaşar sanki.

Evet, mantıksızca iş yetiştirmek için koşuşturmak da biz insanların istediği bir durum değildir. Ancak ömür denen mefhumun temel gerekliliklerini yerine getirmek de biz insanların yaşamının olmazsa olmazlarından olmalıdır.

"Saatin iyiliği koşturmasından değil, doğru gitmesindendir."vecizesi ne kadar güzel anlatmaktadır varoluşumuzun nasıl olması gerektiğini. Evet" taşı delen su değil, damlaların sürekliliğidir "demiş atalarımız. Sürekli çalışarak, ancak dinlenerek de zaman zaman, bizi mutluluklara ulaştırabilir.

Ortak kullanılan bir çeşmenin devamlı akması bu günün şartlarında ne kadar da abes ise, Zamanın boşa harcanması, plansızlık ve hedefsizlik insanlarımızın gelişimini yavaşlatmakta ve hatta durdurmakta ve saçma bir durum olarak bizi adeta görmekten yoksun bırakmaktadır. Geleceği gibi geçmişi olmayan tarih bilincinden yoksun toplumlar, şu an var olsalar da aslında kayıptırlar.

Sağlığı bozukken zamanında doktora gitmeyen biri ne kadar hatalıysa, gelecek hedefinden yoksun ve plansız biri de o kadar hatalı ve hastalıklıdır.

Tembellik ve boş vermişlik ise tehlikeli olduğu kadar bulaşıcıdır..

Çocuklarımıza muhakkak zaman ve zamanı değerlendirme bilgisi, uygulamaları daha ilkokuldan başlayarak anne babalarının yaptığı planlamalar da göz önünde bulundurularak ders olarak verilmeli insanımızın iş yetiştirme telaşından toplumdan ve hatta ailesinden soyutlaşmasının önüne geçilmeli, ancak bu güzel pırıl pırıl zihinler de kabuğundan çıkamadan zayolmamalıdır. 

18.07.2020 saat:12:52



18 Temmuz 2020 1-2 dakika 42 denemesi var.
Beğenenler (3)
Yorumlar (1)
  • 3 yıl önce

    Çok geç olmadan gençlere öğretmek yerine getirilmeli haklısınız güzel yazınızı kutlarım