Kabuğu Çatlamamış Sımsıcak Bir Yüreğin/Adı Sevgi

-Her yılın 14 Şubat'ı AB-ABD Ülkeleri başta olmak üzere,Türkiye'de de yoğun bir hediye alternatifi ile kutlanıyor.Kutlanıyor/kutlanmasına da...gün bizde çok fazla abartılıyor.Özellikle de Metopollerimizde.Bir ay öncesinden yazılı ve görsel medya,sosyal paylaşım siteleri /sanal dünyamız,günden rant elde etme telaşındaki reklam verenlerin hizmetinde maraton koşuyor.
-Aslında birileri her zanan olduğu gibi 14.Şubat'lardan akıllara zarar paralar kazanıyor.Özellikle de KDV oranı sıfırlanmış o lüks tüketim olan pırlanta tacirleri gibi.Kelime anlamı sevgi ise gün için öncelikle sevginin tanımını iyi yapmak gerekir.Kime ne ifade ettiğinden ziyade,benim için sevgi...lüks hediyelerin / pahallı mücevher ve çiçek lerin /çeşitli harcamalarla 24 saatliğine savrulan milli servetin,gösterişin aşikarca abartıldığı GÜN değildir.SEVGİ...Kabuğu çatlamamış sımsıcak bir yürektir.
.............KABUĞU ÇATLAMAMIŞ SIMSICAK BİR YÜREĞİN / ADI SEVGİ....
-SEVGİ...Merhamet,Emek,Çaba,Fedakarlık,her şeyden önce de...SADAKAT ile bağlanmaktır.El ele/göz göze / yürek yüreğe,acıyı,tatlıyı,yokluğu,varlığı paylaşmakla geçiyorsa yıllar..İşte o sevgidir.Daha geçtiğimiz son 3-5 yıl içerisinde sevgililer günü kutlamaları yapanların % 75' inin ayrıldığı da dikkate alındığında; Böyle bir günün pekte gerekli olmadığı barizdir.
-Kim bilir Ülke'de kaç olumsuz gelişmenin ve gündemin üstü böylelikle kapanmış oluyor.
-Kim bilir kaç yoksulluk kapısı hiç hatırlanmadan gece sona eriyor.
-Kim bilir kaç Anadolu kadını bir güle bile dokunamadan doğacak güneşi bekliyor.
-Ha..14 Şubat Ülkemizde en çokta yabancı uyruklu,günü kurtarmağa çalışan / vatanından para uğruna kopmuş,Türk erkeklerini avuçlarında tutan kadınların işine yaramıyor değil./YARIYOR.
-(Ukrayna,Moldov,Rus,Bulgar,Azeri,Türkmen ve diğerleri vs) İşte bu kadınlar var ya geleneklerimizin aile yapısını da tartışılır hale getirdiler.Başta İstanbul olmak üzere tam gaz devam eden boşanma davaları ve son iki yıl içerisinde ayrılık (Resmen Boşanma) ile sonuçlanmış...68 bin çift...bu aileleri de göz önünde bulundurduğumuzda / olayın vahameti çok düşündürücü bir boyut kazanmış demektir.Şu yabancı uyruklu kadınlar meselesi asla küçümsenemeyecek bir hal almış durumdadır. Konu kapsama alanımda çok detaylı bir portföyde.
-Sözde iş-aş için ekmek için gelen yabancı uyruklu kadınlar / Türk erkeklerinin gözbebeği olurken; Anadolumun o asil kadını ne yazık ki kapı dışarı ediliyor.
-Sevgililer gününe hayır....
-Aşk ve sadakat gününe evet/Danış'ca....S A D A K A T...

14 Şubat 2013 2-3 dakika 18 denemesi var.
Beğenenler (4)
Yorumlar (3)
  • 11 yıl önce

    👍 kapitalizm getirisi yapacak çok şey var-yok ama sizin gibi yaşayan ve duyuları açık olan insanlar o sömürgeci ve duygu transferi oluşumları gerçekliği ile çırılçıplak soydukça işin öz aslına dönmeye ve döndükçe gerçek anlamını kavramaya başlayacaklar...

    ama unutmayalım ki erkeğini evinde tutamayan kadınlara da dokunmak ve dokundurmak lazım...

    böyle bir gün seçerek dikkat çektiğiniz için gönülden sevgi ve saygılar

  • 11 yıl önce

    Tespitleriniz ne kadar haklı ve yerinde Atiye hanım. Birbirini seven insanların bunu bir güne indirgemeleri ne kadar dar bir çerçeveye sıkıştırılmış bir düşünce. Günümüzde o eski Ferhat ile Şirin, Kerem ile Aslı aşklarını bulması çok zor zaten insanların, ama sevgi saygı çerçevesinde aşklar insanların hayatının sonuna kadar mutlu bir şekilde gider. Televizyonda ki magazin proğramlarında görüyorum bazen, iki sanatçının ''büyük aşk yaşadıkları'' lanse ediliyor, bir de bakmışsınız haftasına kalmadan boşanma avukatlarının, mahkemelerin yolunu tutmuşlar, demek ki diyorsunuz siz de ''aşkları para ve menfaat birlikteliği imiş'' Gerçek sevgi ve aşk dediğiniz gibi emek ister, saygı ister, ilgi ve alaka ister, sabır ister. Güzel bir deneme olmuş kutlarım içtenlikle...🤐

  • 11 yıl önce

    Çok haklısın sevgili Atiye Lakin insanda ego denilen doyumsuz bir duygu var, ki ne kadar da karşı koysak güç yetmiyor, düşüncelerine tamamiyle katılıyorum lakin itiraf edeyim ki o gün bir çiçek alsam mutlu oluyorum yinede.

    Aslında bu gibi seçme günlerin hepsine karşıyım anneler günü, sakatlar günü. öğretmenler günü vs gibi daha saymakla bitmiyecek saçmalıklar, bunlar hayatın gerçekleri her yaşamdan bir kesit her gün yaşamak varken neden özellikle bir günü onlara ayırıyoruz ki bunu ben de anlamış değilim. Bütün bunların yerine içimizdeki değerleri ve sevgiyi çoğaltsak daha güzel olmaz mı?

    Kapitalizm ilk olarak karlılığı hedef alıyor. Ve böyle bir sistemin kar olmadan işlemesi mümkün değildir ki bunun en önemli göstergesi tüketime eğilimin aşırı derecede artmasıdır.

    Sevgili atiye yorumda geç kaldım bağışlai

    Yüreğine sağlık Başarılarının devamını dilerim

    Hep ama hep sevgiyle kal...