Kader Keder Vermesin

"Yürü, ardına bakmadan hızlıca..Bakmaya gerek kalmadan, usulca..Sen yürü sadece gönül..Gözün kalmasın ardında..Bakmakla gelmez zaman geriye..Ah etmekle oturmaz işler yerine"..

Planların ötesinde, plansız yaşamaktır çoğu zaman hayat..Aniden bastıran süprizlere alışmaktır..Yağmurdan kaçar gibi kaçılmaz kaderden..Bizi dört koldan saran rahmetten..Bazen ıslanmak güzeldir bu yüzden..Kendini yağmura bırakmak..Ve bazen kenarda usulca, olanları seyretmek..

Tedbirlere inandık..Ama severken ansızın, hiç tedbir almadık..Düşünmeden kendimizi, kalbimizin akışına bıraktık..Dereler tersine akmalı şimdi..Seven yürekler taşmalı..Sevmek için öylesine, kimse çıkmadı yola..Ama yolda olanlar aşk ile, sevgi toplarlar yol kenarlarından..Akıllı kişi sövmeden, sevmesini bilendir..Hep kaçtığı sevgilerle, tevazu ile yüzleşendir..Sevgi; her yere destursuz giren tek konuk..Akıllı kişi döven değil seveni..Bilakis gelene, hoşbulduk dedirtendir..Kader keder vermesin o halde..Gerçek insan sevmeyi; acı-keder bilmesin..
...

Kader telaş ettirmesin gönül..Her şey zamanı gelince olur..Sen doğru adımları atmayı bil yeter ki..Doğru zamanı kolla her daim..Gidene ah etmek kar değil..Yeni gelene hoşgeldin diyebilmekte hüner..Hayat koridorları sıkmasın seni gönül..Bu koridor bazen sessiz, bazen de nice kalabalıklara sahiplik eder..Gelen durmaz göçer..Giden, geçmez bir daha aynı yerden..Sen de seyreyle gönül..Kederi, kaderin yapmadan bekle..

Hayat akıyor yüreğimden.Hayat kanıyor her yerimden..Bir deveran bu akış..Üzmesin seni, hayat denilen kargaşa..Sonu düzene akan, karmaşa..Toprak ve su hiç ayrı olmadı..Sular bulanmadan, hiç durulmadı..

"Kader keder vermesin gönül..Çok plan kurdurup, güldürmesin kendine..Tüm planları aşar hayat, an gelir..Olana hayal kırıklığı deme kendi kendine"..

Hayallerim düşüyor peşime..Bizi de al yanında dercesine..Hayaller de hayatın bir parçası..Onlarla tamam olur, hayat bulmacası..Doldurulmayan her kare boşluktur ruhlarda..Çözülmeyen her soru, çıkmaz sokak öyle ki..
...

Ölüm solluyor hayalleri..Hiç bitmeyecek sandığımız kaderi..Kader keder vermesin gönül..Ölüm, hayatta son güzel hayal..Yarım kalmış sanma ölümle, hayatı..Sen hayat kılmaya çalış, geçtikçe anılarla dolu yolları..Ardına bakmak zorunda kalma giderken..Pişman olma öyle ki, yeniden başladığın yerde..Hep teselli bul olanlarla..Yine de unutma.."İyi günler ilerde..İyi günler ilerde"...

Kader keder vermesin gönül..Sen kadir bildikçe her dem..Senin de hatrın sorulur bir gün..Hatıraların, hayat sahnesine asılır bir gün..İzlersin maziyi sevdiklerinle sen de..Pişman olmadan, sevinçle..Her kare neşe verir o zaman..Çözülmüş gibi her şey derinden..Kabullenmenin neşesi sarar, hayatı..Ve göğüslemenin huzuru, tüm yaşanmışlıkları..Sen yürü, hiç yorulma giderken..Kaderinden, sonsuzluk biçerken..Yeşerir elbet bu yürek de tüm yürekler gibi..Meyve verir o da tüm hayatlar gibi..

Kader hicran değil, sevinçlerin de toplamıdır..İnsan daima, umudun yolcusudur..Kederlerini basamak yapıp yürümektir aslolan..Sevinçleri de hesaba katmaktır..Sen hepsini al yanına gönül..Olgunlaşmış bir yürekle, yollara dökül..Sana bakanlar hayat bulsun ışığınla..Onlar da kucak açsınlar, korkmadan yarınlara..Sen değer ver sadece herkese..Değer bulsun insanlar sevginle..

Kader keder vermesin gönül..Sevdikçe sen bir dost gibi her şeyi..Kader sevinip, sevindirsin birbirini sevenleri..Kader utanmasın, kader utandırmasın öyle ki..Bırakma sen de kaderini..Kadere bırakıp her şeyini..Tut ellerinle sıkıca hayatı..Taze renklerinle kuşatıp tüm zamanları..Rengi sensin çünkü zamanın..Hayat dolu oluşun değil mi, renkli sanılan mekanları rengarenk kılan?..Dekorların rengi aldatmasın gözünü..Çıkarıp madde gözlüğünü, gör artık kendindeki ışığı..

15 Mayıs 2011 3-4 dakika 243 denemesi var.
Yorumlar