Kadınca

Sayfalar dolusu yazı yazılsa anlatılanabilinir  mi kadınların hayatımızdaki  yeri?Ciltler dolusu makaleler  analiz edebilir mi .kadınların gizemini?

İlk cinayetin,ilk kıskanclıgın ,ilk  sevginin de aşkın da  kaynagı kim,kadın.

Bizi dogurup büyüten,yine hem cinsine emanet eden kim,kadın.

Ugruna nice romanlar,hikayeler,şiirler yazılıp adına nice besteler yapılan kim, kadın.

Kültürümüzün bir parcası olan sanatın kaynagı kim,kadın.

Güç sadece erkeklere ait bir özellik gibi algılanmış yıllardır,yaratılış geregi  fiziken biraz zayıf olmaları onların hep ezilecek bükülecek anlamına  da gelmez kesinlikle.

Siyasette de sporda da genelde bu duygu vardır aslında kaybetmemek kazanmak duygusu.Bu iki alanda ,kim ne derse desin,erkek íşi olarak süregelmiştir.Hic kadın  padişah var mıdır?"Saçı uzun aklı kısa"diye onları hep bir köşeye sıkıştırmışız.

Peki biz onlara ne  yapmışız? Flimlerde,reklamlarda,pazarlama,halkla ilişkiler gibi alanlarda onların ikna kabiliyetlerinden  yararlanarak  yarı çıplak pozlarla alet edilmesine göz yummuşuz?Kadın =cinsel obje olgusunun beyinlere kazınmasına musade  etmişiz.Kadınların çalışmasını, haklarını aramalarını hep yadırgamışız.

Tüm erkeklerin itiraf edemedikleri  bir konu var o da şu:"Biz,bizden güzel,akıllı ve zeki kadınları çok kıskanıyoruz.Her ne kadar onlar gibi düşünüyormuş  gibi numara yapsak da pek inandırıcı olamıyoruz onları hep rakiplarimiz olarak görmeye devam ediyoruz.Buradan gücün kaynagı ise gene kadınlar cıkıyor,öyle ya bizi dokuz ay karnında kim besliyor?

Her  anne bir kadındır fakat her kadın anne degildir....


22 Mart 2021 1-2 dakika 112 denemesi var.
Yorumlar