Kadınlar Ve Kara Çarşaf

Hilafetin kaldırılmasının yıl dönümünde Mersin'de kara çarşaf yırtan CHP li kadınlar belli ki partilerinin baskıları sonucu yalnış anlaşıldıklarını söyleyip toptan istifa ettiler.
Bence hiç yalnış anlaşıldık falan demelerine gerek yoktu. Hemcinslerimiz için iyi ve doğru bildiğimizi yaptık, partimizi de takındığı çifte standartlı konum yüzünden kınıyoruz. Devrimci Atatürk'ün partisi bu olamaz .Çağdaş Türk kadınına kara çarşaf tekrar giydirilemez. Devrimler din ve inanç hürriyeti maskesi altında yok edilemez demeleri gerekiyordu.
Dünya Kadınlar Gününde maalesef, küresel ekonomik krizin de yardımlarıyla erkek egemen toplumda baskıların ve şiddetin giderek arttığını esefle görüyoruz. Başları sıkışınca kadınlardan yardım ve oy isteyen siyasi partiler ve liderleri kadını istedikleri amaca varana kadar kullanıp, sonra unutuyorlar. Kadınlar haketttikleri makamlara getirilmiyorlar.
Ne yazık ki benim gördüğüm kadın hakları konusunda Dünya veÜlkemiz giderek geriliyor ve kadınlar tekrar eve tıkılmak isteniyorlar.
Daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi din, inanç, töreler, gelenekler bahane edilerek kadınların baskı altında tutulmaları çabalarının hızla arttığını düşünüyorum.
Özellikle de son günlerde yaşadığımız bu istenmeyen okyanus ötesi odaklı geçiş rejiminde, kendilerine Atamız tarafından verilen hakları bile kaybedebileceklerini düşünerek, kadınlardan gözlerini dört değil sekiz açmalarını rica ediyorum.
Sağduyulu erkeklerimizden de kadınlara mücadelelerinde yardımcı olmalarını rica ediyorum.
Unutmayın ki, bir toplumun yarısı baskı altında ve mutsuzsa, diğer yarısı da mutlu olamaz.
Ayrıca, güzel dinimizin bu konuda kullanılmasını esefle kınıyorum. Dinimizde hiçbir konuda zorlama yoktur.
Bugün karılarına, çocuklarına maddi ve manevi baskı, şiddet uygulayanların Hz. Peygamberimizi örnek almalarını tavsiye ediyorum.
Oysa ne yazık ki geri kalmış, eğitimsiz toplumumuzda Peygamberimiz bazı erkekler tarafından, sadece yaptığı zorunlu evliliklerinin sayısı konusunda örnek alınıyor.

08 Mart 2010 1-2 dakika 138 denemesi var.
Yorumlar (1)
  • 14 yıl önce

    Haklı ve doğru bakış açısı belli olmuş ama tartışılabilecek bazı yönleri ile yanlış anlamaya yol açabilecek kısımlar ayrıntılı yansıtılabilirdi.

    Kutluyorum.