Kanat Düşlerimi Göz Kesiklerinle

Uzun gecelerden sonra senli mevsimlere doğru akıyorum sevgili!..Seninle göçüyorum ilk defa kendime..Bir gökkuşağı gibi dökülürken renkler alnından, ışığında kayboluyorum..

Sensiz sabahlara seninle uyanıyorum öyle ki..Saçlarınla tarıyorum, pörsümüş geceyi..Rüyalardan çaldığım senle, gerçeğe atıyorum kendimi..Hangisi sen? diye sormadan.. Gözlerinde çözüyorum bilinmezliği..Yalan söylemeyen gözlerle ben, eritiyorum içimdeki sensizliği..

Sende biriktirdiğim düşlerle, ödünç verdim içimdeki seni..Hangisi ben? diye sormadan..Teninde erittim mazimi..Bazen korkular sarsa da benliğimi..Yüzündeki parıltı yetti yenmeye, içimdeki ürkekliği..Aşk eleğinden geçince , açmaya içimdeki derinliği..Yetti çözmeye çehrende saklı bilmeceyi..Baktıkça sana kendimi görmek..Arınmış sevda izlerinde ruhumu sürüklemek..Ne güzel şey!.. Düşen yanlarıma inat seninle yürümek..Sevgili!..Her katrede, senden yankılar bulmak..Titreyerek ansızın, kalp odana dolmak..

Sevmeyen bilmez, sevgili!..Aşk parıltıları dermek için geceye dalanları..Gündüze inat, ışığı sevgilide arayanları..Aşk en çıkmaz sokakta yakalar bizi bir gün..Bir gülüşün sevgili!..Tek çıkar yol olur o gün..

Aşk ol nefes aldıkça
Rüyam ol kahkaha ziyafetlerinde...

Hüzünler ertelensin gelişinle..Mazi temizlensin, her sevgilim! deyişinde..Elensin tüm kalıntılar o anda..Acı notlar düştüğümüz sayfalarda..Mutluluk yaysın odamdaki şömine..Elinde bir fincan kahveyle her gelişinde..Sen koksun dışardaki bahçe..Taşsın bu huzur, köşedeki mindere..Dudaklarım seni söylesin her tespih tanesinde..Seni sevdireni her zikrettiğimde..Sen sür dudaklarıma..Seni ararken, bulmacaya dönmüş şakaklarıma..

Eskiden; dağ havası var bu mekanda derlerdi..Şimdi aşk havası var sevgili!..Seni tabirlediğim, muhabbet meclislerinde..Nargilem sensin şimdilerde..İçimi yakan zehir..Çektikçe ölümüne, razı olan benim..Çünkü seninle yeniden doğdum..İçimde kaybolduğum yollardan kurtuldum..Sen de yak sonuna kadar şimdi kalp evimi..Senin için takas ettiğim dünya sevgimi..

Kirpiklerimin her iniş kalkışında seni bulmak içindi tüm çırpınışlar..Gerçekte olmasa da Rabbim! , rüyada göster deyişim bu haletten sevgili!..Senle başlayıp bitmedikçe, hiçbir güne gün demedim ben..Geceye yasladığım sancılarda, başka hasret bilmedim..Şimdi gün sarıyor üşüyen yanlarımı..Payıma senli doğumlar düşüyor sevgili!..Sana doğmak için tüm batışlar..Gecenin içinden yükselen içli yalvarışlar..


Artık pes etsin gece..Keşik versin senli güneşe..Aşkın resmi olsun tüm sızılar..Çizgileri, yüzündeki gülüşler..Her detayda sen olmalısın..Baktıkça resme, aşka ulaştırmalısın..Tıpkı ben gibi, tıpkı sen gibi..Bir resme düşen "senli benli" anılar gibi..Biz gibi sevgili..En çok biz gibi..

Fırtınalar gelmesin bir daha..Silinsin gözlerinde mazi..Artık tüm savruluşlar, rüzgara emanet..Rüzgar aşk bilmeyen iklimlere essin..Bizi anlatsın her tane..Acısız sevmeyi dileyenlere..Acıdan doğar oysa insan..Acıyla demlenir sevince..Sevgiliyi, içinde keşfedince..

Şimdi kanamak düştü bize..Cam kırığı gözlerde..Kanasın ki mazi, anlamlılaşsın muzari..Büyüsün istikbal..Gözlerimizde dönsün zaman..Aslında sevince, zaman da mekan da yalan..Ruhlar zamansız konar aşkın dalına..
Sen hala, hırslarını kovala..Rüzgarın resmini bilmeyen, aşkın resmini çizemez..Bir dalda sebat etmeyen, bu hikmetlere eremez..

Bizli düşlerle..Bencillikten arınmış, saf sevgilerle..
Kanamaya razı yürekler..Kanamaya değecek, bir göz bulsun yeter..
Yeter ki, pes etmesin sevenler..Arkası yarınlarda..Sonsuzluk, sevenleri bekler..

"Işın Ergüney'in Kanat Düşlerimi Göz Kesiklerinle adlı şiirine..."

31 Mart 2011 3-4 dakika 243 denemesi var.
Beğenenler (7)
Yorumlar (2)
  • 13 yıl önce

    Sevgili Şule Meryem,

    Şiirimin başlığını bir denemede görünce şaşırdım😡 Hemen okumaya başladım ve gördüm ki sen şiiri iyi analiz etmişsin ve şiirden yola çıkarak güzel bir yazı derlemişsin.

    Önce teşekkür sonra da koca bir aferin sana.

    Güzel yazıların, emeklerinle daim olsun.

    Kutlarım...

    👍

  • Örtmenim biraz geç oldu ama, yorumunuz ve destekleyici sözleriniz için çok teşekkür ediyorum..Şiir farklı olunca, analizi de güzel oldu..Hayal dünyamı geliştirdi bu çalışma..👧:)