Kapitalizm ve Sömürü

-- Paranın dini imanı yoktur bir memleketi yok etmek ve köleleştirmek için bazen kansız ve barutsuz savaşlarla hiç kimseye çaktırmadan istila eder vede o halkı köleleşti re bilirsiniz, Hemde kendi ülkesindeki yöneticiler marifetiyle.
-- Bakın önce kendi ülkesindeki tarımsal vede sanayi üretiminin yok ederler kendi ülkesinde çiftçi girdi maliyetlerinin artmasından dolayı üretimi durdur bundan nemalanmak isten yöneticiler hemen işe koyulurlar birde savunma kılıfı hazırlanır biz halkımızın daha da ucuza yemesini vede tüketmesini istiyoruz derler ve sonrada bir başka geri bırakılmış ülkeden ya toprak alınır yada toprak kiralanır orada yetiştirilen tarım ürünleri vede gıda ihtiyaç maddelerini kendi ülkesinde açtıkları kendilerine ait market vede manavlarda fahiş fiyata satarak kendi halkının soyulmasına sebep olurlar neden pahalı sorusunda dolarla geliyor denerek yani dolar bahane edilerek halkını soy-durusun .
--İşte kapitalizmin oyunu.. Bunu Kim Yada Kimler Yaptırıyor !
Kendimize hafifletici sebepler bularak kapitalist ekonominin ahlaksız davranışlarını normalleştirdik. Sermaye tarafından aşılanan tüketim aşkını doyurabilmek için İhtiyaç mı İstemi demeden ahlaki değerlerimizi boş verdik. Parasal düzenin içerisinde para gibi olduk. Aslımıza yabancılaşarak hırslarımızın kölesi olduk. Değerlerimize yabancılaşarak birilerinin de yönlendirmesi ile vahşi bir tüketici toplum olduk yada öyle olmamızı isteyenlerin isteklerine farkında olmadan boyun eğdik vahşi bir tüketici haline getirildik. Ahlakı olmayan parasal düzenin bir parçası olduk. Bunu Kim Yada Kimler yaptırıyor biliyor-muyuz yada birileri bizi yönlendiriyor mu ki?
03 Ocak 2018

03 Ocak 2018 1-2 dakika 61 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar