Kar Beyaz Düşler

"Bu kente beyza, hiç bu kadar yakışmamıştı..Fırtınaya rağmen ağaçlar, hiç bu kadar salınmamıştı..Kar beyazı düşleri andırıyor şimdi bu kent"..

Ruhlar temizlenmeyi istiyor, tıpkı sonradan kirletilmiş dünyamız gibi..Herkes zaman zaman; "ben böyle olmamalıydım" dese de, kimse asıl kimliğini yaşayamıyor yeterince..Ruhlar kendini özlüyor..Hani benim topacım derken, aslında hani benim çocukluğum, ilk benliğim?.. diye haykırıyor her insan durup durup..

"Bahara hazırlık var her yerde belli..Bir nikahlanmanın arefesinde, kardan gelinlik giymiş yeryüzü..Şimdi bu düğüne herkes davetli..ruh yeniliğini arayan bizler için, baharı bekleyen ağaçlar, tokat gibi..Bize bakın der gibi salınıyorlar şimdi..kandiller gibi her gece parlıyorlar şimdi"..
...............................................
Yar özlemini, ebedi yare tutmanın telaşında bitkiniz şimdilerde..Sevdiklerimizden yediğimiz tokatlardan bedbiniz..Gururlarımızı, gururlulara bırakalı yorgunuz en çok da..yarım kalmış aşklardan üzgünüz şimdi..

"Gidişlerin elemi değil seven ruhları acıtan..gidenlerin sağırlığı belki..Her duyduğunda duymamışlığı seçenlerin halleri..Suskunluğu erdem sanıp, konuşmayı korkaklığa değişenlerin halsizliği"..

Biz sevgi garibi
Sevda fakiriyiz
Gönlümüz kuru
Gönlümüz susuz
Çölde can gibiyiz
Sevgi ALLAH'ım

"Sevmeler Allah' a olmalı belki hep bu yüzden..Biz ne kadar arzulasak, yalvarsak sevdiklerimize, sevginin kaynağına yönelmedikçe, aç kalmak kaderimiz..Biz ne kadar doymaya çalışsak, sevgi orucu tutmak bedelimiz olacak, tokluğa giden yolllarda"..

Aşktan, meşkten uzak
Bir acı feryadız
Huzurun adı yok
Kavgalardayız
Solmuş gül gibiyiz
Sevgi ALLAH'ım

"Açlığını anlamayan, tokluğun güzelliğini anlayabilir mi?..Aşk yolunda hırpalanmayan ruhlar, aşkın ne tatlı bir zehir olduğunu idrak edebilir mi hissetmeden?..O halde bu açlık kınanmamalı..Sevgi fakiri ruhlar, aşk dolu yürekleri horlamamalı..Işık arayan, yaralı kalplere koşsun bu yüzden..Zenginlik arayan, aşıklarla konuşsun"..

"Kar beyaz düşler var yüreklerde..Tohum saçmayı bekler..Seven yürekler sonsuzu ister..Kışlardan elemli, baharı bekler..Kirlenmesin diye düşler, pürdikkat yürekler..Uykuya dalmış sevdaların uyanmasını bekler"..

Elbette mevsimler hep kış değil..Sevilen yürekler hep vefasız değil..Vefa bilenler de var alemde..İş sevgiyi layık olana vermekte..

"Kar beyaz düşler sakladım ben de kalbimde..Yeşermek için baharı bekledim..Gelinlik giymenin güzelliğini ben, kışta hissettim..Geçici mutlulukların öğretemediğini, acılarda keşfettim..Vuslatı, ayrılıkta buldum..sevdayı, terkte..Bırakınca iplerimi ben de esaretlerden kurtuldum..

Huzuru yarınlarda buldum..Kar beyaz düşlerle avuttum ruhumu..Seven yürekler için bahar, beklemekmiş..Sabrı, zamanda buldum..Mutluluğu sonsuzlukta"..

Kar beyaz düşler var tüm yüreklerde..Beklemesini bilenler için; "iyi günler ileride"..

....................

Türkü sözü: Mustafa Yıldızdoğan

07 Mart 2011 2-3 dakika 243 denemesi var.
Yorumlar (2)
  • 13 yıl önce

    sevgi mevsime benzerse her sevda yaz aşkıyla kalmazmı.. beklemek gibi baharı tamam ama yalancı bahar olmazmı sonbahar gelecekse.. mevlana derki "dostlarım ben ne aklımla severim nede kalbimle.. olur ya kalp durur akıl unutur.. ben ruhumla severim, o ne unutur nede durur.." ruhla sevmek, sonsuzu sevmek demek.. asıl sabır bu olmalı bence.. düşüncesinde durduğum, yazımında beğendiğim denemene tebriklerim..

  • 13 yıl önce

    beğenıyle okudum kardeşim..hep yazmaya devam et sen