Kendilerini Dev Yaptığımız Cüceler

-- Hergün yazılı yada göresel basında, kendilerini dev yaptığımız cücelerin katıldığı açık seçik oturumlar yapılıyor ve bizler de bu Cüce devleri büyük bir hayranlıkla izliyoruz, kimisi tarihimize hakaret ediyor, bir diğeri geçmişimize sövüyor bunuda büyük bir ustalıkla yapıyorlar'ki izleyenler de kendi geçmişine düşman oluyor sanki. Birisi kalkıp Atatürk bu memlekete kötülük yaptı derken bir diğeri de kalkıp,Türkleri ayaklar altına almaya çalışıyor,bir diğeri de Çanakkale zaferine ve kurtuluş savaşına yapılmadı deme küstahlığını göstere biliyor.

Bir başka dev yaptığımız Cüce ise,Türklere buraya sonradan geldiğini söyleyip bunları kovmak lazımdır diye biliyor bunlar bukadar çirkinleşirken ya bilerek yada cehaletlerinden olsa gerek, Atatürk'ün kurmuş olduğu Cumhuriyetin kendilerine vermiş olduğu bu eşsiz haktan yararlandıklarının ya farkında değiller yada kasten yapıyorlar veyahutta birilerine hizmet ediyorlar,bir diğeri-de insanların emeğiyle oynuyor,birisi de kalkıp vatan için kolunu bacağını bırsakmış ruhu ve bedeni alt üst olmuş bir gaziyi yakınlarını ve On genç insanları azarlamaya dahi çekinmiyor,bu bizlerin dev yaptığı cüceler hazineden de beslenerek devletin her türlü imkanlarını da kullanarak bizlere adeta kin kusarcasına gözümüzün içine baka baka yalanda söylüyorlar bizlerde öğretilmiş çaresizliklerin verdiği bıkkınıkla bunlara alkış tutuyoruz işte bunu gören bu dev yaptığımmız cüceler de,Emege, emekçiye çalışana ,üretene ve üretmeye çalışanada dahada bir istekli olarak saldırıyorlar. Bu bizlerin büyüttüğü ve beslediği cüce devler bizleri ya aptal yerine koyorlar yada direk öyle görüyorlar.

---Birisi; değiştirdiğini sandığı ve değiştirdiğinin eskisinden dahada kötü kokan gömleğiyle çıkıyor meydanlara senin oyuna ihtiyacım yok ananı da algit,bu tür patlamalar Hindistanda,Bangladeşte te oluyor mutlak ölüm her yerde diye biliyor ve bizlerde buna haklı diye biliyoruz yada öyle deditiriyorlar.

Bir diğeri ise; sahte göz yaşlarıyla ağlayarak kinini ve nefretini bir başka şekilde kusuyor içindeki özlemi göz yaşlarıyla süsleyip püsleyip sunuyor insanlara.

Bu dev yaptığmız cüceler kendi çocuklatını ABD. okullarında okuturken,Dünya çapında kabul görmüş devletlerin dillerini Çocuklarına öğretirlerken utanmadan bölgelerinde yaşayan fakir ve gariban halkın çocuklarına sizler Türkçeyi öyrenmeyin diye biliyorlar bu dev yaptığımız Cüceler, Bu Cüce devlerin 30.Bin dönümlük pamuk ve tarım arazileri var iken seni daima Maraba olarak görmekten de utanmıyorlar bu dev yaptığımız cüceler,Birisi Bir polise silah çekerken Bir diğeri de Polisi kulanarak devlete şamar dahi atabiliyor bu dev yaptığmız cüceler,Bir diğeri de vatana saldıranlarla beraber sarmaş dolaş olup poz veriyorlar kameralara,Bir diğeri de senin Çocoğunu Öldüren Katile Ağlamıyorsan Sen İnsan değilsin deme cesaretini kimden alıp ta söylüyorsa sana ve bana oda senin çocuğunu öldüren katile acımanı istiyor bu Dev yaptığımız saygı duyduğumuz Cüceler..

Birisi de çıkıp Orduya ve askere olan hıncını iyiki bu orduyla savaşa girmemişiz diye içindeki Cumhuriyete ve orduya olan kinini kusuyor ortaya.

Bir digeri de 780, Liralık asgari üçretle geçinmek çok kolay diye alay ediyor emekle ve emekçiyle, bir diğeri de Emekliye yapılam zamların ülkenin sonun gelmesi demek olduğunu söylüyor utanmadan ama niye utansın ki bu bizler tarfından büyütülen Cüce dev adamlar.

Birisi dört çarpı dört arabasıyla bir diğeri ise sömürdüğü işcilerin alınterinden kazandığı paraların vermiş olduğu öz güvenle çıkıyor ekranlara yabancı sermaye patronlarına çağrılar yapıyor gelin burada ucuz emek var daha uzun çalışma süreleriyle kazancınıza kazanç eklersiniz deme edepsizliğini gösteriyor ekranlarda bu cüce devleri bizler büyütüyoruz,Beyler bizler.

---Kimin umurunda yerin 3000,metre altında kalmış ve çesedi dahi çıkmayan madencinin Eşinin Anasının Babasının-Oğlunun, Babasından kalan giysilere sarılıp onun kokusunu taşıyor ve bunda teselli buluyoruz diye sesiz sesiz ağladığı kimin umurunda,bu acı yetmezmiş gibi, Bu cüce dev adamlar birde demezlermi, Madencisiniz sizin kaderiniz yerin altında kalmak diye ,Taşeron firmanın İşci sağlığ ve İşgüvenligiyle ilğili yerine getirmediği ve almadığı tetbirleri ve önlemleri görmezden gelip bunu kader olarak görün demezlermi bu, Bizlerin yetiştirdiği Cüce dev adamlar. Bu dev yaptığmız cüceler altımızı oymak için elerinden geleni yapmaktan da geri kalmıyorlar birisi çıkıp ben açarım derken bir diğeri ise suların altından katledici sesiyle ve yıkımı özleyen hevesiyle senin oymana ben izin veriyorum benim sayemde sen oyuyorsun bu uyuyan Halkın altını diyor.Bu dev yaptığımız cüceler yanlarına almış olduğu basının desteğiyle yanlış bilgilerle bilgilendirmeye de devam ediyorlar,birde bu dev yaptığmız cücelerin turuva atları vardır ki bunlarda bizlerin içinden çıkıp tekrar bizlere tıpkı bu cüce devler gibi oyun oynuyorlar, Kimisi Caminin gölgesinde oynarken,Bir diğeri de Cumhuriyeti gölge edip hem altını oyuyor hemde oyununu oynuyor bizlerde bu oyunun birer sadık ve sesiz seyircileri olarak bu saneryoları gerçekmiş gibi izliyoruz.Birgün Bir Aktörü çıkarıyorlar karşımıza, bir başka gün,Bir Şarkıcıyı getirip doğru oladuklarını isbatlamaya çalışırken,Bir başka gün Bir Türkücüyü kulanıyorlar bir başka oyunda da bir tiyatrocu bayanı karşımıza çıkararak turuva misyonunu tamamlamaya çalışıyorlar.

Bu turuva atının içindeki oyuncular Yalana ve ihanete şahitlik ederek "Oynan oyunun" Türkiye'ye iyilikler getireceğini utanmadan anlatıyorlar.

---Bu dev yaptığmız Cüceler "Bu Oyunun" şahitlerini tam bulmuştur. Her gün bunlardan birinin oynanan oyunu öven açıklamalarını duyunca'Nasrettin Hoca'nın "Çalınan Tambur" fıkrası aklıma geldi.

Hoca bir memlekette kadıymış. Biri feryat ederek:
---Tamburumu çaldırdım. Çarşıda falan adamın elinde buldum.
Bana Tamburumu alıveriniz, der,
Hoca da mahkeme görevlisiyle adamı getirtip sorar:
--Bu tamburu ben başka bir şehirden satın aldım, der adam,
Hoca şahit isteyip adamın getirdiği şahitleri huzura çıkartır.
Hoca:
-Ağalar siz neye şahitsininiz, deyince:
-Tambur bu adamındır. Üst perdesi kırıktır. Burmaları gayet küçüktür ve altı tellidir, diye şehadet etmeleriyle tamburu davalıya hükmedeceği zaman davacı:
---Bu şahitlerin dürüst olduğu araştırılsın. Zira biri içkici, diğeri kumarbazdır Bir diğeri de sahte sofudur, diye itiraz edince:
Hoca: Be hey adam araştırmaya ne hacet? Tambur davasında bu şahitlerden alası olmaz, demiş.

-- Bu dev yaptığımız cüceler, Bulmuş oldukları şahitlerle ve bu davaları da gören kadılarla beraber bizlerin elinden Tamburlarımızı alıp başkalarına daha Çok verirler Bizler Bu Cüceleri dev Yapıyoruz Beyler- Bizler!

13 Mart 2013

13 Mart 2013 6-7 dakika 61 denemesi var.
Beğenenler (2)
Yorumlar